Anneler merhaba
Rahim ağzı kısalığı ve kasılmalarım sebebiyle hastanede yattım ve doğuma kadar evde yatacağım. Tüm aktiviteler yasak. Doktorum taburcu ederken bazı önerilerde bulundu.
Öncelikle kesinlikle günlük 3litreden fazla su içilecek, hatta bana bundan sonra hayatın su içmek ve tuvalete gitmek dedi😂🤭 kasılmalara büyük ölçüde etki ediyormuş.
Tam yatak istirahati, asla ağır bir şey kaldırmak yok.
Yerden bir şey almak zorundaysak asla belden eğilmek yok, çömelir gibi yapıp karna yük vermemiş oluyoruz.
Asla ama asla karnımızı ellemek okşamak bebeği sevmek gibi şeyler yok. Bunlar suni sancı etkisi edip kasılmaları artırıyormuş.
Göğüsleri ellemek kesinlikle yok hele uçlarına zinhar dokunulmayacak😂🤭 aynı şekilde suni sancı etkisi. Ben bu sebeplerden çatlak kremi şu bu sürmeyi bıraktım çatlasın patlasın umrumda değil😂
Karın kaslarını çalıştıracak herhangi bir şey yapmak yok, mesela yataktan kalkarken hop diye kalkmak yok. Önce yan dönüyoruz ayakları aşağı sarkıtıp koldan destek alarak kalkıyoruz ki karnımıza yük binmesin.
Soğuğa yakın ılık suyla duş alınacak, sıcak da kasılmaları etkiliyormuş çünkü.
Genel olarak böyle kızlar. Genel olarak dikkat edilecek şeyler bunlar diye söyledi doktorum. Sizin var mı dikkat ettiğiniz şeyler 🥰🙏🏻