Herkese merhabalar. Başlıkta da söylediğim gibi size bol tavsiyeli bir doğum hikayesi ile geldim☘️ O halde başlayalım😇
Öncelikle bu forumda bulunan herkesin doğum hikayeleri sevdiğini düşünerek, kendimden de yola çıkarak, bebek beklerken farklı sebeplerden dolayı yıpranan yorulan herkese seslenmek istiyorum: siz siz olun, akraba eş dost doktor arkadaş her kim olursa olsun, olumsuzla size yaklaşan ve sizi yaşadığınız bu süreçte inciten herkesten, beden olarak olamasınız bile kafa olarak uzak durun. Olumlu düşünün. Bunun kolay olmadığını biliyorum fakat uzun vaadede gerçekten işe yarıyor. Geçirdiğiniz günleri kendize zehir etmiş olmuyorsunuz en azından.
Şimdi devam edelimm☺️Uzun uzun gelişen olayları anlatıp sizi sıkmam istemem ama geçen yıl kürtaj olacağımı öğrendiğimde keşfetmiştim bu siteyi. 4 yıl bekleyişin ardından alınan haberler silsilesi. Öncesinde de kimyasal gebelik geçirmiştim. Yaklaşık 3 yıl vardı aralarında. Nedense kimyasal beni çok daha derinden sarsmıştı. Kürtaj ve düşük bildiğim şeylerdi de kimyasalı ilk kez duyuyordum.
Sonra güzel bir haber aldım. Tekrar aynı süreçlerden geçmekten de inanın ki hiç korkmadım. Zaten yaşayacağımız varsa mutlaka önümüze gelecekti. Öyle de düşündüm ve kanamalarla, hafta gerilikleriyle başlayan doğum sürecim ileriki haftalarda yine kanamayla devam etti. Kısa süreliydi ve endişe edecek hiçbir şey yoktu.
ilk günden beri söylüyorum bunu sanırım, 30. Haftaya gelmeden bütün alışveriş işlerini bitirmek gerçekten fayda sağlıyor. Alışverişte de gerekli olanları alıp, ihtimal üzerine olanları bırakmak benim naçizane önerim. Ev temizliğini iste 35ten sonraya bırakmayın derim, son günler ağırlaşıyorsunuz klişesi gerçekmiş🤦🏻♀️🤷🏻♀️🤣
- Haftaya kadar kah makat gelişe döndük kah kilomuz iki hafta kadar önden gitti kah suyumuz azaldı sınıra kadar indi derken sağ salim geldik. 38. Haftadan sonra yine suyumuz sınıra inmişti, nstde kalp atışı hoş değil demişti doktorumuz. Kilomuz gittikçe kendi haftasıyla arasında farkı açıyordu. Bunların üzerine bir de 2 adet kordon dolanması olunca riske atmadan sezaryene yöneldik. Baştan beri doktorum da ben de normal doğum için uğraş vermiştik. Sezaryen olacağımı duyunca korkadım değil. Buradaki arkadaşlara sordum soruşturdum. Yine de içim hep rahattı. Hayırlısı olsun diye dua etmiştim hep. Önemli olan bebeğimin iyi olmasıydı. Doğum şeklinin o an için bi önemi yoktu. En başından beri Doktorum ne derse ona güvendim. Zaten bundan önceki süreçleri de kendisiyle geçirmiştim.
Hazırlandık, ameliyat günü alındı. Buradaki her şey prosedür uzun uzun anlatıp sizi sıkmak istemiyorum 39. Haftada kavuştuk bebeğimle. Elhamdulillah
sezaryenden korkanlar için;
asla korkulacak bir şey değil. Ne belden iğne olmak ne de sonrası benim gibi canı tatlı biri için bile zor geçmedi. Ameliyat sırasında tansiyon düşüklüğü ile bayılacak gibi oldum zatem beklenen bir durum olduğu için anlatmışlardı. Panik yapmadan söyledikleri gibi yavaş yavaş nefes aldım su sırada ameliyat başlamış bile. Ben normale dönene kadar doktorum da bebeğimi çıkarmıştı. Evet görünce gerçekten her şeyi unutuyorsunuz. Herkesin yavrusu kendine bir tane.🙈🥰
burada görüyorum sürekli, aynı benim gibi bir kısım arkadaşımız SONTAdan korkuyor. Siz benim gibi gereksiz endişe etmeyin. Doğum esnasında takıldı sonrasında 6 7 saat kadar kaldı ve çıkartıldı. Çıkartılmasında da takılmasında da ekstra bir şey yok Sonrasında yanma olabilirmiş benim olmadı. Çok su tüket demişlerdi. Olursa da iğne vs yapılıyormuş. Bu durumlar için hemşirelerden mutlaka destek alıp sormak gerekir bence.
ben sezaryen olmama ve kanamamın da az olmasına rağmen DEPEND çok ama çook işime yaradı. Sızdırma kayma vs yaşadım. 68 kilo ile girdim doğuma ve L BEDEN almıştım. Ne sıktı ne gevşek geldi. Tam oldu.
SEZARYEN sonrası gün kurusu üzüm ve kayısı ile KOMPOSTO yapmıştı annem. Gazımı iki gün sonra çıkmasına rağmen çok büyük bi ağrım olmadı. Bağırsaklarımı rahatlattığına inanıyorum kompostonun. Ebeme de danışarak yanında bol miktarda su ve rezene çayı da tükettim. Eve geldikten sonra çıktı gazım ama dediğim gibi rahattım.
HASTANE ÇANTASINA üç takım koymuştum bebek için. Hastane ilk kıyafetlerini kendi giysirdi. Dolayısıyla kıyafetler fazla fazla yetti. İki takımı kullandık. Bu arada bir buçuk gün kaldık hastanede.
battaniye kadar önemli bir ayrıntı da MÜSLİN bez. Hastanede çok kullandım. Yanınıza alın mutlaka.
Göğsü yaraya müsait olanlar için doktorunuza danışarak bir ay kadar önce göğüs ucu kremini kullanmanızı öneririm. Ben biraz savsakladım kullanırken ve maalesef yara olmaya başladı. varsa önerileriniz çok sevinirim.
SEZARYEN SONRASI bol bol yürüyün. Kalmak da yürümek de bana zor gelmedi açıkçası. Yürüdükçe de rahatladığımı hissettim.
BEBEĞİM 3700 doğduğu ve sütüm de tam gelmediği için bir iki kere mama takviyesi verdi çocuk doktoru. Bu tarz konularda kesinlikle doktora güvenmek önemli bence. Gece boyu rahat etti minik kuzum🥰
BEBEK BEZİni SLEEPY 1 numara almıştım ve küçük gelecek diye korkmaya başlamıştım. Şuan için gözüme büyük bile geliyor🤣 2 numara vardı evde denedim çok büyük geldi mesela. Stok yapmayıp 1 ve 2 numara almıştım ama 1 numaradan biraz fazla almıştım. Sorun yaşayacağımı düşünmüyorum. Alıp kenara koyan anneler endişelenmesin.
EMZİRME MİNDERİ almıştım. Alırken de tereddütlerim vardı ama gerçekten çok tavsiye edilmişti. İyiki almışım. Emzirirken büyük kolaylık sağlıyor.
Depend kullandığım için kullan at LOHUSA KİLODU olan geçen paketten hiç kullanmadım. Üç taneli olan tek bir paket almıştım götürdüğüm gibi geri getirdim. İyiki fazla fazla almamışım.
Göğsüm için SÜT SAĞMA MAKİNASI kullanmaya başladım bugün. Uc kısmı yok denecek kadar azdı. Birkaç saattir kullanmama rağmen fark etti epeyce. Benim kullandığım ELEKTİRİKLİ olan modellerden. Phılıps avent. Şuan için memnunum.
Tüm bunlardan bağımsız olarak erkenden olduğum ÇATI MUAYENESİ için de endişelenenler varsa söylüyorum; KASMAYIN. DERİN NEFES ALIN ve damar yolu açacaklar gibi düşünün. Nasıl ki kastığınızda canınız orada bile acıyorsa çatı da acır. Kasmayın kasmayın kasmayın😍 bu tür muayenelerden çekinen biri olarak rahat geçti. Elbette bir hissiyat oluyor ama bu acı vs değil. Kasınca acıyabilir neticede.
Şimdi evdeyiz elhamdulillah. Rabbim isteyen herkese hayırlı evlat nasip etsin, bizlerin evlatlarını da hayırlı eylesin. Amin.
Umarım çok karışık olmamıştır ve işinize yarar. ♥️