Herkes tiroid değerlerinin yüksek çıkmasının sorun olduğunu düşünürken aslında çok düşük olması daha zor bir durum. Düzelmesi çok uzun zaman alıyor, ilaçlar uzun süreli kullanıma uygun değil iç organlara hasar verebiliyor. Ben de hipertiroidi graves hastasıyım. Hamilelikte değerler daha çok oynuyor. Benim endokrin doktorum t4 değeri hamilelikte çok önemli bebeği en çok o değer etkiyor demişti 15 günde bir kan veriyorum. Ben değerlerimi düzeltirken ilaçlarla birlikte bazı şeyler yaptım. Mesela çok tuz tüketmemeye özen gösterdim. Hamile değilseniz direkt iyotsuz tuz tüketin diyorlar. Turşu, tuzlu deniz balığı, turp, soya gibi yüksek iyot içeren ürünleri tüketmiyorum. Balık hamilelikte çok önemli diyorlar o size kalmış ben balıktan tiksindim zaten yiyemiyorum. İyotsuz folik asit kullandım. Şimdi değerlerimi kendim bile düşürebiliyorum. İnternette sadece yavaş çalışan tiroidle ilgili şeyler çıkıyor. Ama bu durumdan muzdarip çok insan var ben hep yabancı kaynakları araştırarak bi şeyler öğrenebildim.