Bir süredir böyle bir post açmak istiyordum fakat kısmet bugüneymis. Bazı anneler o kadar acımasız saçma konuşuyor ki. Normal mi? Sezeryan mı? Diye acılan bütün postların altında gereksiz bir çekişme var. Bakın ben normal doğum yaptım epidural normal epidural yaptirana kadar suni sancı beni mahvetti ama epidurali alınca oh be dedim çok güzel geçti doğumum. Doğumdan sonra her isimi kendim gördüm altta ki dikislerim beni hic bir isimden alıkoymadı 2 hafta da tüm dikislerim iyilesti. Ben bunu yaşamış biri olarak sadece yaşadığım şeyi ve memnuniyetimi anlatabilirim dimi? Normal doğum yaptım diye sezeryanı kötülemeye hakkım var mı hayır yok. Neden normal yapanlar sezeryanı sezeryan yapanlar ise normali kötülüyor. Ya arkadaşım sen tecrübeni anlat geç. Bilmedigin konu hakkinda ne atıp tutuyorsun. Ablam suni sanciya dayanamayıp sezeryan istedi olabilir bu onun tercihi. Kac sene geçmesine rağmen hala sezeryan yeri soğuk aldığında sızlar ağır kaldırınca ağrır. Ama bu demek olumuyor ki her sezeryan olan böyle geçirecek. Her doğum her insanda farklıdır. Kimisinin normali zor olur kimisinin kolay. Kimisi sezeryandan sonra hemen ayaklanır kimisi 1 ay da zor kendine gelir. Bünyeden bünyeye değişiyor. Bırakın bebeğiniz karar versin nasıl gelmek istedigine. Sezeryan isteyene saygım sonsuz asla neden demem. Ama sezeryan olacak olup yada sezeryan olan annelerimiz bazen normal dogumla ilgili öyle sacma kırıcı konuşuyor ki şasıyorum. Yapmayın. Herkesin doğumu kendine. Herkes tecrübesini anlatsın geçsin bırakın artık bilmediginiz yaşamadığınız şeyleri kötülemeyi.