Kızlar herkese merhaba.. Artık doğurmaktan ümidi kestiğim ve hiç beklemediğim bi an da doğumum başladı 😊 30 eylül çarşamba gecesi 00 30 da uyudum aradan yarım saat geçmeden kasığıma adet ağrısı bi ağrı sanigelik girdi ve bişey damladığını hissettim hemen eşimi uyandırdım kalk bişey damladı diye kalkıp ışığı açtı elimden tuttu kalkmam için o an suyum gelmeye başladı 😊 eşim heyecandan napcağını şaşırdı karşı komşumla çok samimiyiz sağolsun annem gibidir hemen onu aradık saat bu arada 1 olmuş. Hemen hazırlanp hastaneye gittik doktor hemen muayne etti 2 cm açıklık var bebeğin de boynuna 1 tur kordon dolanmış dedi. Yatışım yapıldı nst ye bağlandm sancılarım 80 100 çıkmasına rağmen hiç hissetmiyodum sabah 6 ya kadar bekledik açılmada sancı da yoktu. Sonrasında suni sancı takıldı yine sancı hisstmedm. Hemşireler gelip gidip şaşırıyolar nasıl hissetmiyosun insanlar bu sancıyla doğum yapıyo diye 🤭 artık serum yarılanmış ve sancılarım başlamştı belime giren ağrının tarifi olamaz masaj duş hiçbişey fayda etmiyodu sancılar 2 dk ya düşmesine rapmen açılmam ilerlememiş hala 3 cm de duruyodu ama ben sancıdan duramıyodm sezeryane alın diye ağlıyodm hemşireler bu kadar dayandn biraz daha sık dişini 5 cm den snra çok çabuk açılma olur diyolardı. Saat 12 gibi 4 cm oldu bana epidural yapın dedim hemen amelithaneye indirip iğnemi yaptılar o an bütün ağrım kesildi yeniden doğmş gibi oldum.iğnenin etkisiyle sadece ıkınma hissediyodum. Gözlem odasına alındm ve 1 saat içinde tamamen açılmş bi şekilde çatala alındm bebeğin boynunda kordon olduğu için ıkındığm an aşa iniyodu nefes almak için durduğmda kordon bebeği yukarı çekiyodu o yüzden ebeler karnımı bastırmak zorunda kaldırlar 4 5 ıkınmada bebeğimin içimden balık gibi kaydığını hissettm ve onu gördüm o an herşey bitti. O kadar güzel bi duyguymş ki çekilen bütün ağrılar unutulup gidiyomş gerçekten. Biz kadınlar çok güçlüyüz kendinize güvenin bedeninize güvenin ve sadece bebeğinizi kucağınıza alcağınz anı düşünün. Ve çok sancı hissedio vazgeçmeye karar verirseniz mutlaka epidural isteyin mükemmel bişey. Şimdiden doğum yapacak olan anne adaylarına hayırlı doğumlar diliyorum. 😊