Meraba kızlar… Öncelikle bu duyguyu Rabbim isteyen herkese tattırsın🤲🏻
“40+2 günün sonunda doğdu”
Zorlu Bi hamilelik geçirdim. Hamileliğim boyunca 13 kilo aldım 16. Haftama kadar Mide bulantıları, kusmalar hatta eşimden bile tiksinmişim. Sonraki ay göğüs kaşıntıları ile dewam etti. 28. Haftada tam rahat ettim derken ayaklarıma ve kasıklarıma sürekli ve şiddetli bir şekilde kramplar giriyordu. Son ayımda ise eğilip doğrulamıyodum bile… ama bol bol yürüyüşte yapıyodum…
Neyse velhasıl kelam geleyim doğumuma
29 Eylül günü uykudayken sabah saat 5 de kasığıma şiddetli bir kramp girdi yataktan kalkamadım 5 dk sürdü ağrısından ağladım. Kramp geçtikten sonra karnıma ve kasıklarıma sancı girdi birden. Yalancı sancı diye düşündüm eşime bişey söylemedim çünkü beni anında hastaneye götürürdü ve sırf alttan muayene olmamak için gitmek istemedim. Eşim işe gitti ve benim sancılarım dewam etti sancı geldikçe derin nefes alıp çömeliyodum ve dua ediyordum sonra nişanım geldi kahverengi sümüksü birşeydi ılık Bi duş aldım saat 16.00 da eşimi aradım ve sancılarımın başladığını söyledim bu sırada sancılarım 3-4 dk bir geliyordu. Eşim hemen gelip hastaneye götürdü ultrason, nst, alttan muayene derken 4 cm açılmayla hemen doğumhaneye çıkardılar. 7 saat doğumhanede sancı çektim ama 7 saat boyuncada sürekli yürüdüm sancı gelince çömeldim ve bol bol dua ettim ayrıca bu süre içinde yaklaşık Bi 15 kere alttan muayene ettiler 🤦🏻♀️ çok zordu.
Derken 30 Eylül gecesi saat 01.25 ’de 9 cm açılma ile doğuma başlattılar doğumum 5 dk sürdü suni sancı vermediler 4 avazda doğumum gerçekleşti kilosu 3.160 gram boyu 49cm
bebeğimi ilk gördüğüm an çok duygulandım ağladım sanki onca sancıyı hiç çekmemiş gibiydim tarifsiz bu duyguydu. Şimdi 5 günlük
olduk ve yanımda melekler gibi uyuyo. Bu arada adıda ZEYNA 🌿
Tavsiyelerime gelcek olursam
Öncelikle doğuma 1 ay kala göğüs uçlarınıza göğüs ucu melhemi sürün çünkü yara olursa dayanılmaz Bi acı veriyo
Bol bol yürüyüş, squat, sancı geldiğinde çömelme ve hurma yiyin
Çok uzun oldu biliyorum vaktinizi aldım hakkınızı helal edin İyi geceler 🤗