Evet arkadaşlar uygulamayı ilk indirdiğimde heyecanla doğum hikayelerini okuyordum. Bir gün bende yazıcam inşallah demiştim veee gerçekleştiriyorum 🤩🤩.
Asyamı 36. Haftada itibariyle doktor her an gelebilir bekleyelim dedi ultrasonda iri gözüküyordu boyu uzundu vs vs.Çevremdeki herkes sanki doktor 2 güne doğacak demiş gibi sabah akşam soruyor kız bebek erken gelir ilk çocuk erken gelir vs. Kendimce diyorum 25 eylülden sonra gelcek hissediyorum 28 eylülde doğurcam göreceksiniz dedim tabi 😂 sonuç 28 eylülde dünyaya geldi. Son kontrole 38. Haftada gittim Doktor dedi ki kanala girmemiş ve 3900gr 1 hafta daha bekleyelim gelirse kendi gelir gelmezse sezaryen için gün verelim yinede dedi ve 28eylül Pazartesi gününe randevumu aldılar. Tabi bizim kız gelmedi Normal doğum yanlısı olmama rağmen mecburen sezaryen kararı alındı.💕 1 gibi geldim hastaneye yatış için hazırlandım anestezi uzmanıyla falan görüştüm. Covid 19 antikor testi yaptılar(negatif) + 7 tüp kan aldılar. Sonuçlara göre ameliyathaneye alıyorlarmış mesela pozitif çıkan bi hastayı şehir hastanesine sevk etmişler temizlensin gelsin diye 🤭 neyse beni indirdiler ameliyata. İnene kadar hatim indirdim heralde korku heyecan nasıl olacak vs vs 😁 Soydular beni anadan üryan 🤭3 5 tane adam 5 6 tane Kadın çocuk doktoru doğum doktoru derken 15 kişi vardı heralde 😁 belimden spinali yaptı uzman ayaklarıma doğru yoğun bir sıcaklık hissettim.uzattılar masaya beni steril bant galiba onla bantlandılar sadece kesi yeri açık kaldı. Doktor geldi hocaam dedim şöyle küçücük bir kesi atın nolur bir baştan bir sonra kadar yarmayın beni dedim 😂tamam dedi minnacık açmış kafa çıkacak kadar. Ama çok zorlandı doktor bildiğiniz ter döktü normal doğum gibi bişey oldu bu dedi 😂😂😂 sonra benim göğüsümün altından bi bastırdılar kiii karnımdan çıkan Asya’ysa ağzımdanda bağırsaklarım falan çıkacaktı bir mide bulantısı bir ter boşalması bi tansiyon düşüklüğü görmeniz lazımdı beni. Kusmak için bana havlu serdiler ama kusamadım. İğneler yaptılar seruma sürekli. Öylelilke Kendime geldim biraz daha. Bebeğimi çıkarttılar bi saniye gösterip hemen çektiler Allaahım çok korktum o an🤭 ağlamaya başladı ınga sesini duyunca ben iptal😭 Sonra ağzını yüzünü sildi getirdiler yanıma ve ilk temas💕💕💕tarifsiz bişey. Bi taraftan inceliyorsunuz kime benziyor diye diğer taraftan gözleri tamamen kapatıp kokluyorsunuz o sıcacıkkk ben buz gibi 🥰çenem ağlamaktan titreye titreye kokladım öptüm kızımı sonra götürdüler onu ben kaldım dikecekler beni doktora dedim ki aman doktorum eşinizi nasıl özenle estetik diktiyseniz beni de aynı öyle dikin😂😂😂 tamam dedi baaşüstüne🤣velhasıl diktiler sedyeden yatağa aktardılar odaya çıkaracaklar beklettiler bi uyanma odasında yalnız başımayım kimsesizim bacaklarımı hissetmiyorum Bir ağladım orda bir ağladım sebepsizce. Dedim ki ‘Merhaba lohusalık’ 🙃 Sonra odaya çıkardılar beni eşim geldi “aşkım o kadar güzel kiii görmen lazım dedi ağlayarak” o ağladı ben ağladım.Durduramıyorum kendimi.Sonra geldi kızım ten temasımızı yaptık O koku💕💕o kokuyu size tarif etmek o kadar zor ki ohhhh diyorsun öperken koklarken 🙏🙏sonra ilk emzirme denemesi yaptık Hemen tuttu memeyi ama gel gelelim sütü yok garibimin. Kolostrum yeteri miktarda geliyor ama doyuracak kadar değil maalesef. Emziriyorum ama ameliyattan uyuşukluktan yattığınız yerden emzirmek hele ki ilk bebeğiniz ve tecrübesizseniz o kadar zor ki..mama verdik haliyle doyması için ilk günü atlattık o şekilde. 2. Gün psikolojik olarak o kadar kötüydüm ki gece sürekli ağladı bebeğim emziriyorum ama doymuyor Doyamadığı için sürekli ağlıyor. O ağladıkça ben perişan oluyorum o eksiklik hissi sana muhtaç bir bebeğin ihtiyacını karşılayamamak bana çok ağır geldi.Mama takviyesiyle mışıl mışıl uyudu.2. Gün oldu duş aldırdılar bana kuaför geldi fön çekip makyaj yaptı mini bir foto çekimi yaptılar. anne baba için kutlama yemeği getirdiler. sonra taburcu olduk eve gelip Tekrar duş almamla göğüslerimin dolması bir oldu sütüm arttı o kadar sevinçliydim ki anlatamam size😊 sonra çaylarla hoşaflarla tam anlamıyla sütüm geldi 3.gün sonunda. Yarın tam 1 haftalık olacağız. Eskidik bile 🥰 Benim ayağa kalkıp toparlanma sürecim 5 gün sonunda oldu galiba. Yatmadım çünkü çok ödem topladı vücudum ve gaz tabiki hiç doğum yapmamışım görüntüsündeydi.tam anlamıyla atmış değilim ama doğum yapmamış görüntümü 4 5 aylık hamile görüntüsüne indirmeyi başarabildim 😂 Şimdi mışıl mışıl uyuyoruz 🥰 2mizde çok şükür sağlıklıyız 🙏
hepinize bir çırpıda kurtulabileceği doğumlar nasip etsin Rabbim 💕💕 sağlıcakla kucağınıza alın yavrunuzu 🙏
sorularınız merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim.