MehtapErol tabi kuzum, biraz geriden başlayayım. biz bebek istediğimizde bie sorun var mı diye doktora gittim. Evlenmeden önce çift rahim şüphesi vardı ama bekarken vajinal bakamadıkları için emin olamadılar. Geçen yıl haziran ayında doktoruma gittim vajinal ultrason ile rahmimin çift değil perdeli olduğunu rahim ağzının çift olduğunu söyledi ve hemen ameliyat ol böyle hamile kalma 12 haftayı bile görmen çok zor, perden çok büyük sağ taraf neredeyse tamamen kapanmış gibi dedi.
Velhasıl kelam doktorumun yönlendirmesi ile Ankara’da özel bir doktora yönlendirdi ona gittik, rahim filmi çekindik ve hemen ameliyat oldum. Ameliyat korkulacak gibi değil asla,rahim ağzından girilerek yapılıyor kapalı ameliyat. Hisetereskopi deniyor. 1 saat sürdü benim ameliyatım, çıktıktan sonra narkoz etkisi 2 3 saat civarı çok ağrı oluyor haliyle kanama da oluyor biraz. Ama bu durum da herkeste farklı seyrediyor. Herkeste aynı yan etkiler görülmüyor. Ameliyatı gündüz 1 de oldum, aynı gün gece 9da taburcu oldum evime geldim 😌 iki gün kanamam devam etti üçüncü gün lekelenme şekline döndü. İki günde tamamen eski hayatıma döndüm ağrım sızım vs olmadı sonrasında.
Arkadaşınıza tavsiyem perdeden dolayı bebek kaybediyorsa ve 3 kere olmuşsa, dördüncüsü de olur. Ameliyat olmadan bir daha hamile kalmasın. Gerçekten korkulacak bir operasyon değil. Operasyondan sonra doktorum, bu rahim ile bebek 12 hafta değil 8 hafta bile duramaz demişti perdem o kadar büyüktü. Çok iyi bir doktor bulmasını öneririm. Başka soracağnız bir şey olursa veya yardımcı olabileceğim herhangi bir şey seve seve yardımcı olırım🎈