OgrtmnDidemm Sevgili anneler 25 haftalık ikiz hamileyim.idari izindeyim şu an.doğumum doktorumun tahminine göre 37. Haftaya girince olacak gibi duruyor.bu durumda doğum sonrasına kaç hafta aktarabilirim ?
Bade88 OgrtmnDidemm doğum sonrasına aktarma olmuyor diye biliyorum ben. Zaten ikiz gebelik 30. Haftadan sonra izne ayrılıyor.
zepbjk OgrtmnDidemm Aktarma değil de 37de doğum yaparsanız sonrasında 11 hafta izniniz olur. 8 hafta doğum sonrası için, öncesinde 3 hafta erken doğum yaptığından o 3 hafta sonrasına eklenir
Serrax Ben de takip edeyim,benim de sezaryen olacak 38 de normalde 40 hafta olarak hesaplanıyorsa benim 2 sizin 3 haftayı daha ekleyebilmemiz gerekir sanırım. Ama emin değilim. Biz henüz 13.haftadayız tabii
zepbjk Serrax Erken doğum halinde öncesinde kullanılmayan haftanız sonrasına eklenir o sizin hakkınız elinizden alınmaz mevzuat bu konuda açık ve net 💃🏼 👍🏻
Papi zepbjk evet bende bunu yeni öğrendim 32-37 arası çalışabilir ve ya çalışamaz alınan süre zaten 37 de zorunlu izne ayrılmamız lazım ordan 40 haftaya kadar zorunlu izinliyiz. Ama olurda örneğin 36 da erken doğum olursa geri kalan haftalar doğum sonrası izin olarak ekleniyor. Yani 36 da doğum yaptıysam doğum sonrasına +4 hafta geçiyor
Serrax zepbjk bu benimki doktor kararıyla 38 de alınacak ya yine aynı şekilde oluyor değil mi? Yani ben 10 hafta doğum sonrası kullanabilirm ?
mavilibisey İdari izine virüs sebebiyle erken çıktığımız için aktarılamayacağını duydum. Ama resmî yazı nedir, nasıldır bilmiyorum. Malum pandemi dönemi farklı uygulamalar olabiliyor. Önce idarenize sorun, onlar da ilçeye/ile sorsun bence hocam.
Mrv_1864 Bizim idare de 24-32 arası zaten mecbur izinlisiniz. 32 den sonra çalışır izni vermez hiçbir doktor koronadan dolayı o yüzden 32 den sonra da mecbur izninizi kullanacaksınız,bu yüzden de doğumdan sonra 8 hafta kalıyor sadece dedi. Normalde öncesindeki 5 haftayı da kullanabiliyorduk 32-37 arası çalışıp.
zepbjk Serrax evet hocam şöyle anlatayım ikiz gebelik öncesi 10 hafta sonrası 8 hafta izindir normalde. Beklenen tarihten önce doğum gerçekleşirse öncesi kullanmadığınız izin sonrasına kalır. Beklenenden geç doğum olursa da mesela 41de doğsa aa bi hafta fazla bekledin diye o da aonrasından düşülmez. Doğum zamanının kayması sizin hakkınız olan doğum izninizi etkilemez
OgrtmnDidemm Bu durumda 36 da doğum yaparsam 4 hafta doğum öncesinden , 10 hafta da ikiz olduğu için doğum sonrasından 14 hafta iznim oluyor
Aysegulum27_ OgrtmnDidemm ikiz gebemisiniz bende aynı erken doğum yaparsak doğum sonrasına nasık aktarılıyor kaç hafta normalde 8 mi 10 mu doğum sonrası
Mineust OgrtmnDidemm hayır sadece dogum öncesi 10 hafta dogum sonrası 8 hafta izin var mevzuata bir bakın