Pozitif normal doğum hikayemi anlatayım☺️39+6 lıkken sızıntı şeklinde berrak bir su geldi.akıntı sandım ama değilmiş. Kokusuz berrak su. Bende ne sancı var ne de nişan geldi. Hemen doktoruma mesaj attm. Hastaneye çağırdı. 2cmlik açıklık olmuş direk yatışım yapıldı. Nst çekildi. Saat 4 buçuk falandı. Saat 10 buçukta açıklık 3cm oldu. Geceden sabah 9’a kadar 5cm oldu açıklık. Buraya kadar hep kendi sancımı çektim.( adet sancısının 1 tık üstü asla zor değildi.) 5cmden sonra suni sancı verildi. 1 saat kadar çektim arkadasından epidural takıldı. Bir süre sonra ağrı tamamen kesildi. Sadece makata baskı vardı. Aşırı bir baskı. Yürüdüm, plates topuna oturdum. Önce titreme sonra sıcak bastı, kustum. Hep bir sezeryan ihtimali vardı, vajinusmus olduğum için korkuyordum. Saatlerce aç kalmaktan midem bulanmıştı. Derken çatala çıktım bebeğin kafasının eline değdiğini söyledi ebe. Sonra yere indim yer çekimine karşı ıkındırdılar tam nstye bağlıcaklardı ki tekrar bir kaka yapma hissi söyledim hemen çatala geri çıktım. Ikındım ıkındım. Makas istediğini duydum doktorun. Kesi atıldı. Bebeğin kafası çıkarken ebe de karnımdan bastırdı ve oğluşum doğduu☺️☺️☺️Uyuşturup dikiş atıldı☺️☺️☺️ Ve odamıza çıktık☺️ Vajinusmusu 1 seneden fazla çektim. Aslında tam tedavi de olmadım. Çatı muayenesi yaptıramıyordum bile. Doktorum sayesinde başardık☺️👏🏼💙👼🏼 Epidural mutlaka alın candır💙