**14 Eylül’e 39+6′da doğum hâlâ gerçekleşmediği ve doktorumun 40.haftayı geçmesin dediği için hastaneye yatışım yapıldı. 10.30 da fitil koydular. Tabi ben takıldıktan sonra etkisi çabuk olsun diye squat, pilates, yürüyüş Allah ne verdiyse yaptım ama 7 saat sonra pes ettim. Dedim herhalde ben de etkisi geç olacak. Moralim bozuldu bıraktım tv falan izledim odada 🤭 sonra geceye doğru ufaktan rahatsız olmaya sancılarım gelmeye başladı. Doktorum gece 1 de geldi. Yarına kadar bekleyelim sen de dinlenmene bak dedi. Ama ben stresten ve hafif ağrılar yüzünden uyuyamadım. Sabaha karşı sancılar 5 dk 1 girince eşime dedim çağır hemen birilerini bana baksınlar epidural istiyorum ben diye😅. Sonra ilk açılmama baktılar 3ü geçmişti. Doktor gelip epidurali yaptı. Uykusuzluk ve yorgunluktan yatağa tam uzandım ki birden pıtt diye bir ses ve suyum geldi 😅. Hep derdim nasıl bir his diye. Şoka girdim🙈. Birden her yer su içinde kaldı. Depend falan giydim sonra. Hâlâ gelmeye devam etti. Sancılar girdikçe pilates topunda zıpladım sürekli. Saat 9 da doktorum açılman 4 cm bebeğin başı baskı yapıyor dedi. Dedim yandım ben ne zaman 8 falan olacağım dedim 🤦🏻♀️ 11.30 da 5 cm oldu. İyice yorulmaya başladım ve sinir oldum. Sancılar geldikçe sürekli dua ettim. Daha sonra tekrardan epidural istedim etkisi geçiyor diye. Onu yapınca açılmam daha fazla arttı. 13.30 gibi bakıldığında 8 cm olmuştu bile. Biraz daha o şekilde çektikten sonra doğumhaneye gidelim dediler. Eşim ve hemşirenin yardımıyla tekerlekli sandalye ile gittim. Hatta çatala oturmama eşim yardım etti epiduraldan dolayı hissiz olunca alt tarafım 😅 hazırlıklar başlandı. Beni bi heyecan aldı. Panikledim ister istemez. Bir de bi gün önceden beridir hastanede uykusuz olarak kalmak beni mahvetti. Sağ olsun sürekli yardım ettiler sakinleştirmeye çalıştılar. Hatta elimi falan tuttu ebe. Sonra dedim nefes alamıyorum dudaklarım kurudu bana su bulun dedim. Hemen getirdiler içtim. O esnada doktorum geldi. İkimizin adı da Hülya. Diyor cesaretlidir Hülyalar. Ama ben hâlâ yapamam diyorum 😅 kaç defa ıkındım bilmiyorum bi türlü kızım doğmadı. O kadar çok yoruldum ki. Bi ara fotoğrafçım geldi. Ben o hallerde fotoğrafımı çekti 🤣hâlâ ya bayılırsam yapamazsam diyorum. Karnıma bastırdılar hâlâ kızım doğmadı. En son vakuma başvuruldu. 3 ıkınma ile sonunda kızım resmen içimden balık gibi kaydı. Kızım saat 14.08′de 3130 gram 52 cm doğdu 👶🏻 Anında bi rahatlama geldi bana. Yanağıma koydular fotoğrafımızı çektiler ağladım o sırada hatta. Geç doğduğu için de yorulmuş kızım 1 saatliğine yoğun bakıma aldılar. Sonra doktora diyorum içimde bir şey kaldı mı benim 😅 plesantasını çıkaracağız dedi. Ama o bile aşırı zor çıktı benden. Karnıma baya bastırdılar güç bela çıktı resmen. Sonra iğne yapıp dikiş attı doktor. Dedim çok mu dikişim. Az dikişin merak etme dedi. O esnada uykum geldi hatta yorgunluktan. Doktorum tebrik etti. Toplamda 45 dk falan kaldım. Sonra odamıza çıktık. 1 saat uyumuşum ben. Uyandığımda kızımı getirdiler. Boncuk boncuk bakıyordu. Ben mi doğurdum dedim 😅 o kadar güzel bir duygu ki. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah 🤲🏻 🥰 Şimdi 18 günlük taze anneyim. Sürekli onu izlemek istiyorum, onunla konuşuyorum 😍
Dikişlerimden dolayı ilk zamanlar zorlandım oturup kalkmakta ama şimdi daha iyiyim tam olarak geçmese de. Tam olarak iyileşmem galiba 40′ımı bulur gibi. Ama olsun kızım yanımdayken her şey gelir geçer 💜
Normal doğum için yaptıklarıma gelirsem eğer : Her gün mutlaka 45 dk yürüdüm. 36.haftamdan sonra düzenli olarak pilates ve squat da yaptım. Ki benim fena çatı ağrılarım vardı 20.haftalardan beridir. Ona rağmen bıkmadan yaptım hepsini 😇
Hastanede ise depend aşırı lazım bir şeymiş anladım. Hastane hasta bezi veriyor ama onu sevmedim ben. Birçok kıyafet götürdüm ama 2 tane kullandım. Zati birisi de fotoğraf çekimi içindi. Kendimde 2 gecelik kullandım terlediğim için. Çok şeye gerek yokmuş. Ama insan alıyor yine de 😊
Benim doğum hikayemde bu şekilde oldu 🤗
Doğum yapacak herkese sağlıklı, kolay doğumlar diliyorum canı gönülden 🥰**