Merhaba güzel anne adayları. Hamile olduğumu öğrendiğim günden beri happymom kullanıcısıydım. Her anne adayı gibi bu platformda çok şey öğrendim. Çok hikaye okudum. Geceleri vazgeçilmez hobim olmuştu artık burası. :) şimdi artık kendi hikayemi yazma zamanı. Doğum yapalı tam 24 gün oldu. Yavrum sabremedi erken gelmek istemiş sabırsız çocuğum bnm :) doğumun olduğu gün hersey gayet normaldi çok sevdiğim arkadaşım Ve nişanlısı gelmişti Onları ağırladık yolculadık uyuduk. Gece bel agrısıyla resmen inleyerek uyudum ama bel fıtığım olduğu için kendimi de yormuştum ona bağladım ağrıyıda. Neyse sabaha karşı ezanla gözümü açmam bir oldu içim çok huzursuzdu. Lavaboya kalktım. Tuvaletimi yapmıştım fakat hala anlamadığım şekilde sankı devam ediyordu. Sızıntı şeklinde bişey geliyor bnmde içime bi korku girdi fakat hala yok cnm suyum değildir inşallah değildir diyorum çünkü daha çok erken biliyorum. O an ki halimi korkumu anlatamam size betim benzim sarardı soldu. Sürekli peceteyle kontrol ediyorum. Bi taraftan da nişanım gelmedi gelmesi lazımdı diye kendimi avutuyorum. Yaklaşık 1 saat öylece evde dört dolandım eşimi de kaldırmadım emin olmadığım için bi taraftan da hiç sancım yok. Neyse yatağa uzanmamla suyumun şarıl diye gelmesi bir oldu. Eşime dedim kalk sakin ol galiba doğuruyorum. Daha çok erken olduğu için korkuyla ne yapacağını şaşırıyor insan. Allahtan hasta ne çantam yarım yamalakta olsa hazırdı. Bi telaşla çıktık evden hastane evime yarım saat. Yolda tabi sancılarım başladı ama yol da bitmedi tek hissettiğim korkuydu. Eşime sadece daha çok erken diyebiliyordum sadece. Apar topar acilden giriş yaptık çünkü saat daha sabah 6.30 du. Durumu anlattık niöbetçi ebe beni çatala aldı. Düşünün Ki kızlar Nst ymiş çatalmış bunlardan bihaberdim. Çünkü daha haftam erken olduğu için hiç bir kontrolümde girmemiştim. Hepsini doğumda yaşadım gördüm. Benim için zor olmasına sebeblerden biriydi bu da başıma ne geleceğini bilmiyordum. Neyse ebe açıklığa baktı. Ama hayatımdaki en zor anlar oldu tüm doğum boyunca açıklığına bakılıyor. İnanın bana en kötüsü bu normal doğumun. Bnm suyum geldiği için sancıları evde çekme gibi bi şansım da olmadı maalesef :( çok uzun olacağı için birazını es geçip sadede geliyorum. Doktorumun beni kontrole gelmesi ultrasondan bakıp çocuğun artık başının neredeyse çıkacak olduğunu görmesi benim çektiğim acılar doğum hanede hayatımın en zor anlarını yaşamam sonunda oğlumu normal doğumla kavuşmam tam 6 buçuk saat sürdü. 12.20 de çok şükür kavuşmuştum. Doktora tek sorabildipim yavrum iyi mi diyebilmek oldu. Her defasında gayet iyi annesi deselerde içimdeki korku bi türlü gitmiyordu. Üstünü giydirdiler bana gösterdiler tam 2.900 müş paşamın kilosu boyu da 49 cm haftasına göre gayet iyi dediler. 5 dk sonra Yavrumun üstünü giydiren ebe Bişeylerrden şüphelendi bana gösterdi. Bak annesi bişeyi yok ama solunumu bana biraz hırıltılı geldi dedi. Sen şimdi odana çık 1 saat sonra yanında olacak bi çocuk doktoru görsün oglusunu dedi. İçimde buruk bi mutlulukla çıkardılar beni odama kucağıma bile alamadığım yavrumu beklemeye koyuldum. 1 saat geçti kendi kadın doğum doktorum geldi. Bana nasıl olduğumu sordu. Annemiz biraz dinlensin bebeğimizede solunum sıkıntısı var biraz 3 gün burda dedi. Ama yıkıldık tabi daha sonra çocuk doktoru geldi 3 gün oldu 10 gün. Herkes teselli etmeye çalışıyor ama anlamak istemiyorsunuz. Her anne gibi evladınız yanınıxda olsun istiyorsunuz. O 10 gün geçmedi arkadaşlar pandemifen dolayı yoğun bakımda çocuğunuzu da göstermiyorlar her gün yalvardım ne olur en azından bi resim diye ama onu bile 2 tane zorla aldık. Çok zor bi durum ama çok şükür yavrum yanımda artık hiç bir sıkıntısı da kalmadı. İnanın daha anlatılır yazılırdı fakat çok uzun oldu zaten yeterince :) son bir şey söylemek istiyorum en ufak bi sancınız doğum belirtiniz varsa kızlar hiç çekinmeyin yada önemsememezlik etmeyin. Bn doğumumdan 2 hafta öncesinde doktora sancımın çok olduğunu söyledim bana yalancı sancılar onlar dedi. Karnım aşagı düşmüştü eşim hariç kimse farketmedi. Ayaklarım 10. Gün içerisinde davul gibi şişmişti. Bn kime ne şikayet yandıysam herkes normal dedi bnm doğumum 20 ekim olarak görülüyordu 10 eylülde doğum yaptım hemde hersey normal doğum seyrinde devam etti. Son olarak ta soracağınız bişeyler varsa seve seve cevaplarım. Allah Herseyin hayırlısını versin. Hepinizin kolay doğumları olsun inşallah. Biraz uzun oldu kusura bakmayın ancak bu kadar kısaltabilfim. :)