Tgce_19 Kzlar ikili tarama testi yaptıran var mı ve gerekli mi sizce ne gibi sonuçlarla karşılaşıyoruz bu teste bilgilendirirseniz sevinirim 🤔
MihricanA Tgce_19 Bütün testler gerekli bence 2li 3lü hepsini yaptırdım ben. Bazı anomaliler anne karnında bile tedavi ediliyor o yüzden yaptirmakta fayda var
Minnaktos Tgce_19 Yaptirmayacaktim ama doktorum istedi %70 %80 doğruluk payı var %100 değil yani riskim olmadığı halde %100 sonuç almak icin amniyo sentez önerdi kabul etmedim
Unlukacar Tgce_19 canım gerekli olmasa doktor neden önersin lütfen sağlık konusunda heleki bebeğinizin sağlığı konusunda biraz daha hasssas olun ben doktorumun verdiği tahliller ve testleri yaptırdım ve pişman değilim
Erendilan Minnaktos benimde ikili testmde şüphe göründü araştırma amaçlı sıvı aldırmamı önerdi ama yaptırmayı düşünmüyorum siz kaç haftalık hamilesiniz
Yasmin3565 Ben ilk hamileliğin verdiği heycanla yaptırdım ama hiç gerekli değil bence sonuçta down gözükse bi tedavisi yok aldırmayacağıza göre de gereksizmiş zaten sonuç yanlış da çıkabiliyor ve anne psikolojisini bozuyor
Tgce_19 Yasmin3565 tam da bu yüzden kast etmiştim sonuçta anne karnında kapalı bı hazine kutusu içinde Allah dan başka kimse neyin ne oldugunu bilmiyor benim ablamim bebeğine de saçma sapan seyelr söylediler ve bebeğimizi saglkla kucağımiza aldk ablamin çok psikolojisi bozulmuştu bende aynı şeyleri yaşamak istemediğim için sizlere de sorup danışmak istedim teşekkür ederim bilgi verdignz icin
MihricanA Tgce_19 Aldırmayacaksan yaptirma demek doğru değil down sendromu bile olsa ona göre hazırlıklı olur insan yoksa zaten icin rahat olur bunun ardinda birsürü testler var detayli ultrason var o yüzden yaptır kesinlikle bunlar cok önemli testler
Erendilan Minnaktos doktor sıvı alımı yada yurt dışına yollanan kan testlerni söyledi direkt 3 lüyü yaptırmayı ben istiyorum ama doktorum bişey demedi
Birsen25 Ben bugün yaptırdım ultrason ile ayrıntılı olarak ense kalınlığı burun yapısı falan inceleniyor birde kan verdim haftaya alıcam sonuçları bu benim üçüncü gebeliğim hep ikili testleri yaptırıyorum 3lü ve 4lü yaptırmıyorum
Minnaktos Erendilan ikili riskli çıkıp 4lüsü normal çıkanlar var aslında niye direk sıvı alımı önerdiki bebek icin sağlıklı bişeyde değil başka doktora gitme şansın yokmu acaba tek doktorla kalma bence
Erendilan Minnaktos evet canım bende süphede kaldım sıvı alımını kabul etmedim doktor değişikliğine gittim aynı testleri kuzenim cerrah ona yolladım sonuçlarımı bu sonuclarda hiç bir risk yok içini ferah tut dedi başka bir doktor bakıyorum şuan teşekkür ederim bilgilerin için🙏🏻