Öncelikle tüm anne adaylarına merhaba. Bende buradan mezun olanlardan olduk hala inanamıyorum. Tam 9 aydir hergun burada endiselerimi sorularımı aradim. O çok korktuğum doğum ile ilgili kendime güzel seyler aradim hep. Banada kendi hikayemi yazmak sonunda kısmet oldu. 😇 Cok güzel bir hamilelik sureci yasadim ne bulanti ne dusuk tehlikesi nede baska rahatsizlik hoplaya zıplaya gecen hamilelik surecimin ardından doğum zamanı geldi çattı. Doğumun her seklinden korkan kan aldirirken bayilan canı aşırı tatlı olan daha once hic ameliyat gecirmemis bir insandim. Normal doğum korkusu gerekcesiyle hic normal doğum beklemeden 38+2 de spinal için gun verdiler. O sabah benim evlilik yıldönümümdu. Gecen sene aynı gun dugunum icin kuafore çıkarken ertesi sene ayni sabah doğum icin çıktım evden. Tum ailem esim esimin ailesi halalarim teyzelerim annem babamlar hepimiz hastanenin yolunu tuttuk. Yatısim yapildiktan sonra odama alindim . Direk ustumu cikartip gomlek giydirdiler damar yolum açıldi serum takıldı nstye baglandim ve beklemeye basladim. 1 saat sonra o korkudan öleceğimi düşündüğüm an geldi.. sedyeye alindim ve ameliyathaneye dogru yola çıktım aglaya aglaya gidiyordum ben ağladıkça annem agliyordu arkamdan… İçeri girince doktorum direk yanima geldi beni telkin ediyordu anestezi doktorunu bekliyordum geldi belimden igne yapmak icin oturup cenemi gogusume bastirip omuzlari asagi cekip egildim ne dediyse yaptim titriyordum eliyle biseyler yapti sirtimda gezdirdi ve sadece ayaklarimda bir karıncalanma sıcaklık hissettim. Bu kadar mi dedim ilk korkum böyle geçti inanin damar yolu daha çok acımısti sabah takilirken acı falan hissetmedim. Sonra beni yatirdilar bacaklarimi karnimi hssediyordum.ben soyledikce hissedecegimi ama sadece acı hissetmeyecegimi soylediler yinede inanamiyordum tum dokunuslari hssediyorudum. 🤣 Sonda o an takılmış hic hissetmedim uyuşuk oldugum icin.operasyon basladi ben sadece minancik dokunus ve hafif hafif sallaniyordum. Sonra bana derin nefes al korkma dedikleri an cok kisa sureli bi baski ve cekistirme hissi yaşadım bu dogru ama korkulacak birsey degil . O an bebegimin sesini duydum,dunyanin en guzel sesi ve en guzel mucizesi karsimdaydi okadar agladim ki kendime engel olamadim.😊🙈 hemen gosterip giydirmeye goturduler.o giyinirken ben onu izledim 🥰 zaman nasil gecti anlamadim sonra o gitti ve bana sakinleştirici vurdular sanırım sonrasi yok bende ne kadar kaldim odaya ne zaman geldim ayiksiniz ama boyle bi aptallastim. Sonra uyusukkuk gecene kadar yattim gecti ve agrim yoktu cok hafif bi adet sancisi gibi dongu agrisi gibiydi ilac istemesim daha kotusinu bekledim hep😇😇 hemsire geldi ayaga kalkacaksin bezine bakayım derken sondayi bian soylemeden çekti ve sıfır acı arkadaşlar sondadan asla korkmayın şükür ki hic agrim olmadim ilk ayağa kalkinca bi hafif bas dönmesi oldu 24 saatlik açlıkdan kaynakli olduğunu düşündüm biraz zor oluyor ama yürüdükce acildim ve gaz cikardim. Tum sezryan olan kisiler tum gece gaz cikarmak icin ugrasirken ben Eylül özturk(fenomen) onerisi uzerine aldigim gaz icin dogal yağ karışımı damla sayesinde ilk yuruyus sonrasi ayaklandim ve direk gazim cikti 😍 ertesi gun fotograf cekiminden sonra taburcu olduk ben eve geldim dus aldim 5.gun bandajom çıktı aynaya baktigimda ise orada sadece hayal gibi bir çizgi vardi.suan 6.gunum ve her isimi kendim yapabiliyorum. Hic korkmadan girin arkadaslar cok rahat bir dogum sekli 🤍🤍 birkaç tavsiye ile burada noktalayacagim;
Depend külot bez kurtaricim
Fit&alive Gasicon doğal yağlardan karışım gaz damlasi
2 adet hastane çıkışı bana yetti
Kendime 1 adet penye gecelik 1 adet pijama takimi ve çekim icin 1 adet dantel saten gecelik yeterliydi.
Garmastan göğüs ucu pomad kesinlikle alin meme uclari hemen yara oluyor ilk çekişte o pomad bi mucize♥️
Benim doğum hikayemde böyle. Benim gibi korkan burada surekli spinal hikaye arayanlar için bende icerik detay olsun istedim. Benim kadar herseyden korkan kan aldirirken bayilan bir kisi bile olduysa hepimiz basarabiliriz kizlar. Ve inanin o an oyle bi guc geliyorki nasil soğukkanlı olmuşum acaba diyor insan herkese hayırlı doğumlar diliyorum o evlat kokusu icin deger 😍😍😍 sormak istedikleriniz merak ettiginiz olursa seve seve yanitlarim 👍🏻👍🏻