Annem1 Haticecem ben kalça ve bel agrısı ile doğum yaptım. Şiddetli bel ve kalça agrım oldu oturup kalkmakta zorlandım agladım resmen. Bazılarının bele vururmuş doğum sancısı. Ama berbat bişey doğuma girene kadar da çektim. 11 saat o sancı ile. 34+2de doğum yaptım.
Rabis41 Ayseozmenucar benim icinde bitmisti aslinda bir oglum bir kizim var yeter diyordum rabbim onlara omur versin. Daha ne isterim ama gel gorki erken yasta anne oldugum icin hic bir sey anlamadim bebekliklerinden birde 2 yas olunca aralarinda baya zorlanmistim 13sene ne oldu artik cok rahattim rahatlik batti galiba cookk ozledim bebek buyutmeyi sevmeyi vee sonuc ortada 😊
Zeynep07 Haticecem canm kendiliğinden mi gecti bir seyler yaptın mı? AYNISI bende de var cok korkuyorum hareket edemiyorum hiç
Fatmas Zeynep07 aynen ben de. Millet yine topallayara yürüyebiliyormuş. Ben olduğum yerden bi adım öteye gidemiyorum bile. Koltuğa hapsolmuş durumdayım. Eğer bir çözüm bulabilirseniz haber edin mutlaka. Ağlaya ağlaya bi hal oldum.
Zeynep07 Fatmas ben d vitamini tahlili yaptırdım baya düşükmüş. D vitamini kullanmaya baslayınca agrılar gecti. Ama yine de topallıyorum. Gittiğim ortopedi doktoru kemik iliği ödemi olabilir dedi. Gebelikte olusuyormus. Doğumdan sonra emar cekilecek. Bol istiharet ayakta durmamak önemliymiş.
teacher77 Rabis41 dün doktora gittim fiziğe. Kas yorulması dedi sıcak su torbası tut ve 1 hafta yataktan kalkma dedi. Hakkaten sıcak su iyi geldi. Ama şimdi geceden sabaha tutmadığım için hafif ağrı var
Zeynep07 teacher77 evet sıcak su torbası iyi gelir fakat cok belden yukarı ve uzun süreli tutmamak gerekliymiş. Vucüt ısısının asırı yükselmesi bebek için zararlı. O yuzden sıcak banyo hamam sauna yasak.
Buketg13 sryldzzz ah canım benim seni o kadar iyi anlıyorum . Bende hamileliğimin başından beri yaşıyorum resmen yürüyemiyorum kaç doktora gittim hepsi sinir sıkışması var bebek sinirlere baskı yapmış dedi ama hamile olduğum için tedaviye baslanamadi . Oturunca kalkamıyorum kalkınca yürüyemiyorum . Şuan 37 haftalık hamileyim hala devam ediyor
Zeynep07 Buketg13 doğuma kadar harıl harıl yürüyen alısverişe koşan yemek temizlik yapanları kıskanır oldum :(
Gizem93- sryldzzz Canım benim de kramp giriyor resmen kalçama sızlama gibi kramp dediğin gibi değişik bişey ama doğuma hazırlıkla alakalı bence vücut kendini hazırlıyor korkma
Buketg13 Zeynep07 evet bende öyle . Eşimin arkadaşının eşi hamile ve hergun bir yerde makyaj yapıyor giyinip kuşanıp geziyor bende evde annemin kıyafetlerini giyip yerimden kalkamıyorum
istanbul3434 sryldzzz benim 37. haftada oldu, topallama gecmeyince fizik tedavi doktoruna gittim. Tabi rontgen veya MR cekemiyorlar. Ya hamilelik kaynakli ya da bel fitigi baslangici dedi. Eger siyatik agrisi gibi tek bi tarafta toplanan sinir sikismasi gibi bi agri ve yurumene engel oluyor topalliyorsan mutlaka istirahat et. Pilates yapicam yuruyus yapicam diye benim gibi zorlarsan daha kotu olur. Eger kas degil kemik agrisi ise o haftalarda pelvik bolge esnedigi icin yuksek ihtimalle normaldir ve gecicidir ama mutlaka doktorunu gordugunde soyle ona da.
Zeynep07 istanbul3434 canım doğumun yakın sanırım doğumdan sonra geçiyor mu hemen su kalça agrısı yaz lütfen🙏
celikbebeklerr sryldzzz benim de 23.haftam, bir suredir ağrıyor magnezyuma basladik ama bana misin demedi. Yogada buldum şifayı. Hamile yogasi oneriyorum, pelvik kaslari icin, siyatik ağrılar icin cesitli yogalar var. Cok rahatlatiyor
Meltem17 sryldzzz kesinlikle magnezyum al ic ben dktra bile gitmeden kendim aldim ictim 3-4 gun icinde aninda kesiyor agriyo magnezyum eksikligi bu cok cektim iyi bilirim😭