Buket5564 İlacı kullanacaksınız doğuma kadar + doğumdan sonra emzirme döneminde.
Eğer troid kontrol altına alınmazsa sıkıntı olabilme ihtimali var.Çünkü troid hormonu, beyin/büyüme/üreme/uzama/zeka vb birçok şeyi etkileyen bir organ.
bebekler hem anne karnında hemde doğumdan sonraki birkaç ay zarfında, kendi troid bezlerinden tam randıman alamazlar.Özellikle anne karnındayken tamamen büyümeye çalıştığından haliyle anneden plasenta ile tüm hormonlardan faydalandıkları için troid hormonunda da oynamalar yükselmeler olabiliyor.
2 tane hapı var, mg olarak doktor uygun gördüğünü yazar ve kullanırsınız,kullanmalısınız.Beslenmenize de dikkat edin,troid işlenmiş gıda / şeker / yağlı karbonhidrat sevmez.
Benim hem kendimde haşhimato troid, hem de gebelik troidim var.Gebe değilken tahlillerim iyi gider, ama gebe kalınca TSH 7-8-9 şeklinde yükselir.Şuan 22 haftalığım, 2 hafta önce tsh 8.20 idi. Sabah 1 tane hapım var 75mg kullanıyorum.1 ay sonra kandan bakılacak,her ay bakılıyor öyle.
Oğlumda TSH 10 küsürdü, ilaçla direk düştü 1.90 tsh ile doğum yaptım.Sonra emzirirken de ilaç kullandım 50mg idi.emzirirken hamile kalmışım ondan yükselmiş 75 yazdılar. 25-50-75 mg genelde kullandığım değerler.
ilaç başlanması da tsh değişikliği tespit edildiğinde direk başlanır.Geç kaldınız kalmadınız değil de,daha çok kullanıldı kullanılmadı mı kısmına bakarlar.Bu zamana kadar normalmiş sizin zaten.Stres yapmayın.
Troid gibi hormonel rahatsızlıkların takibini Dahiliyenin ayrı bi detaylı dalı olan Endokrin bakar.Ondan oraya yönlendirmişlerdir,bende endokrinde takipliyim.