Herkese merhaba, benim Doğum hikayeme hoş geldiniz. Doğum yapalı 2 ay oldu ama ben yeni fırsat buldum yazmak için. Hadi o zaman başlayalım. Zorlu bir hamilelik geçirdim ilk 3 ay düşük tehlikem vardı + kusmalarım. Son aylardada, mide yanmalarım sıcakları hiç söylemiyorum bile 37 haftalık olduktan sonra artık doğurmak istiyordum. Ben de,bi deli cesareti netten araştırıyorum Doğumu başlatacak şeyler vs ire diye birisi yazmış babaannem doğumuna 2 hafta kala hep 30 dk sıcak suya oturmuş kesisiz dikişsiz Doğum yapmış diye dedim ben de yapayım ne kaybederim ki iyikide yapmışım her gün 2 hafta boyunca sıcak suya oturdum ve bir sabah sancıyla uyandım yatıyorum geçmiyor evin için de geziniyorum geçmiyor duş aldım yine geçmedi Anneme dedim Annem de kalk hadi hastaneye gidiyoruz dedi ben istemedim çünkü Doğum yazıcağım hastane bize 60 km uzaklıkta neyse sabahtan akşama kadar bu sancıları çektim artık dayanamıyorum ama en son Annem dediki yakınımız da devlet hastanesi var o rada nts ye bi gir sancın çıkarsa doktora Haber veririz gittik nts ye girdim sancım 40 larda çıktı sonucu doktoruma attık hemen gelin dedi apar topar gittik hastaneye açıklığıma baktılar 2 cm istersen yatış yapalım istersen git dediler ben de gitmek istemedim suni sancı taktılar akşam 20:30 da 21:00 da sancıları net hissetmeye başladım çekilebilir sancıladı Annem ve eşimle sohbet ediyordum yürüyüş yapıyordum her saat başı ebe gelip çatı muayenesi yapıyordu ama hiç açılmam ilerlemiyordu böyle sabah 8 kadar sancı çaktim 1 cm bile açılmam olmadı benle birlikte gelen kızların hepsi doğurmuştu ben de artık acıdan çığlık çığlığa bağırıyordum Annemle eşimin eli ayağı birbirine karışıyordu hiç abartmıyorum bir ara yerlerde sürünüyordum ebe gelip gördükçe yerleri iyi temizledin diye dalga geçiyordu saat 10 da doktorum geldi çatı mıuayesi yaptı o kadar saat boyunca sadece 1 cm açılmam olmuştu ve o zamana kadar hiç ağlamamıştım ağlamaya başladım ben sezeryan istiyorum diye doktorum da ben sana güveniyorum doğurursun sen dedi çocuktada sorun olmadığı için normal Doğuma engel bi durum yok şuan dedi sonra 3 cm olunca lavman yaptılar lavmandan sonra açılmalarım çok ilerledi 5 cm olunca doktorum suyumu patlattı işte her şey o zaman başladı sancılar çok sık geliyordu 1 dk bir girip 20 saniye beni süründürüp gidiyordu sonra bi anda 8 cm oldum pilates topu getirdiler zıpla dediler zıpladıkça ıkınms hissi geldi Annem ıkın dedikçe ıkındım sonra halim hiç kalmadı yatağa uzandım ıkınma hissi geldikçe eşimle Annem elimden tuttular son kuvvet ıkınıyordum sanki çok afedersiniz büyük abdestimi yapıyor gibi en son bir yanma hissettim vajinam da eşim ebeyi çağırdı ebe bi baktıkı kafasını görüyorum dedi hemen doğumhaneye gidiyoruz dedi ben yürüyim dedim hayır olmaz doğuru verirsin dedi tekerlekli sandalyeye bindim tesettürlü bayanım anneee başartümü tak diye bağırdım ebe hay Allshım doğurucan hala başörtü derdindesin dedi😂Doğum haneye 14:00 da girdik 3 ıkınmayla 14:60 da kızım göğsümdeydi o zaman dünyalar benim oldu mutluluk göz yaşları döktüm geriye plesantayı çıkartmak kalmıştı çok kolay 1 ıkınmayla çıkarttım doktorum o na teşekkür et dedi ben de bağırarak çok teşekkür ederim pilesanta diye bağırdım heyecanla 🙈Doğum hanedeki her kes gülmüştü işte benim Doğum hikayem bu 15 saat sürdü 2 tüp suni sancı bitirdim ve 0 dikişle doğumhaneden çıktım🤗🤗👨👩👧