BusraSokmen Bugün detaylı ultrasona girdim. Herşey normal ama plesantan aşağıda buyüzden daha dikkatli olmalısın uzanma ağır kaldırma vs gibi şeyler söyledi doktorum. Plesantası aşağıda olan varmı riskli bir durummu sizce?😕
Tugce1803 BusraSokmen Evet riskli bir durum.Ağır kanama olabilir, rahim ağzını kapatırsa normal doğuma engeldir.İleriki haftalarda durum değerlendirilir tekrardan.
Kesosmom BusraSokmen daha erken canım 30 haftada. Sonra bile yukarı çıkma bekleniyor dedi doktorum bana sen sıkma canını bişe olmaz inşallah
cgelmas BusraSokmen 11 de bana da aynısını söyledi. 28 e kadar bekleyelim dedi yukarı çıkıyormuş.. tabii burda çıkmayanlarda var ağır kaldırma ilişki yasak dedi sağlıklı doğsunda doğum şekli önemli değil🤲
BusraSokmen Tugce1803 ben kısmet olursa sezeryan düşünüyorum fakat en önemlisi bebeğin sağlıklı ve vaktinde gelmesi. Çok üzüldüm duyunca kafamın içinde sürekli bu konu var🥺
Tugce1803 BusraSokmen Evet erken doğumu da tetikler. O yüzden ağır iş yapmayın, bol su için. Bol bol dinlenin umarım yukarı çıkar🙏🏻
BusraSokmen cgelmas Tabi ki sağlıklı doğsun en önemlisi. Ne gerekiyorsa yaparım inşallah Bi problem yaşamayız. Hiç kimse böyle sıkıntılar yaşamaz umarım.
Gulsahkyc cgelmas benimde aşağıda bir doktor ilişki yasak dedi diğeri bu haftalarda oluyor dedi kanama olmadığı sürece ilişkiye kontrollü devam edebilirsin dedi Tam net olmamakla birlikte sanki ilk gebeliğimde de böyle bir şey vardı ama doğum kanalını kapatmadığı için normal doğum yaptım
cgelmas Gulsahkyc bana doktorumda dedi normla bu haftalarda aşağıda olması dedi ama perinatalog 28 de yeniden bakılsın dedi🤔 İnşallah sağ salim alırız kucağımıza