mavi0811 canım o lafı takma sen çok yanlış yaparsın insanlar çocuğun olur neden hemen yaptın der ne aceleniz vardı der ,yapmazsınız olmuyor der ,olur ikinci nezaman der , ikinci olur , zaman geçer üçüncü ye hamile olursun nebu hersene birtane doguruyorsun der yani derde der , çekemez kıskanır herşeyi der bu hiç bitmez hele günümüz de hastalık gibi olmuş ondan ona bulaşıyor bilgisizlik cahillik okadar fazlaki tek yapılan şey dedi kodu dünyaya imtahan için geldin herkonuda herşeyle imtihan ediliyor insan Kuran’da açıkça yazıyor Mal ve çocuklarınızın sizin için birer imtihan olduğunu ve büyük mükâfatın Allah katında bulunduğunu bilin. İstediğin şey bir imtihansa onun gelmeden öncesi gelirken ve geldikten sonrası imtahan olmayacakmi muhakkak olacak , gerçekten insanlara asla üzülme çünkü artık insanların düşünceleri inançları bile okadar göreceli ve degiskenki on ne düşünüp ne yasayı ne dediğini kendi bile takip edemez hale gelmişler , Meryem süresinde meailine bak Hz Zekeriye yaşlı son aşamaların eşi kısır ama çocukları Yahya oluyor , Allah’a Zekeriya sorduğun da nasıl olurbu ben yaşlıyım ve eşim kısır Allah o bize kolaydır diyor , ol der olur vakti zamanı var biz dua edelim herşey ondan geliyor Allah sagliklisini hayırlısını nasip etsin , bı kitapta okumuştum bı çift varmış çocukları olmuyormuş ve peygamber efendimize sormuşlar bizim çocuğumuz olacakmi diye Allah onlara şöyle hiç hirzaman çocukları olmayacak demiş ve aradan zaman geçmiş peygamberimiz o çifti ellerinde çocukla görmüş ve Allah’a bunun hikmetini sormuş onların hiç çocuğu olmayacaktı demiştiniz nasıl olduda çocukları oldu , o kadın her gün bana dua etti rabbim sen olmazları da oldurusun dedi bana inandı bende onlara bir evlat verdim . Çocuk işi dedikoducu insanların kirletemeyecegi kadar kutsal bir konu zaten terbiyesiz olmasalar Allah’ın vermediğine yada verdiğine karşı gelmezler boyleri gidip dini sorguladım sende bakış acini değiştir mesele Allah’ın verip vermemesi zor olan güzeldir unutma