Öncelikle tüm anne adaylarına ve annelere merhabalar 💕
Sonunda ben de doğurdum ne zaman gelecek bu bebek diye diye 39+6 haftamızda aramıza katıldı hatta 1 gece öncesinde burada doğuramıyorum postu açmıştım 😆 bi baktım ertesi sabah kavuştum minik prensesime ☺️
Gelelim pozitif hikayemize 💕
Hamileliğin ilk 5 ayı sabah akşam kusarak geçti pandemi dolayısıyla 3. Ayımdan sonra evden işe devam ettim hiç yürüyüş yapamadım taki 35 hafta olunca yavaş yavaş akşamları sadece yürüyüş yaptım spor hiç yapmadım squat 38 haftamdan sonra akşamları sadece 15*3 set şeklinde yapıyordum hamilelik süresince ilişki yi hiç kesmedik son güne kadar haftada 3 defa olacak şekilde ilişkiye girdik doğumu kolaylaştırıyor açılman oluyor yazılarını okuyup deneyelim dedik ❤️( kendimi de hep rahat hissediyordum hiç zorlanmıyordum ) ❤️velhasıl hurma da akşamları 5 adet olarak 38 haftadan sonra yedim kendimi hep enerjik hissettim hiç sancı çekmedim acı eşiğim çok yüksek olduğu için çeksem de dayanırım çocuk doğduğun da hissetmem bile derdim hep son akşam artık 40 olmaya 2 gün kaldı bu doğmayacak beni kesin sezaryene alacaklar korkusuyla 15 tane hurma yedim ve korunmasız ilişkiye girdik YouTube Dan doğum kolaylaştıran bir video bulup orda yapılan hareketleri yaptım ee artık bu gece de gelmezse bu gelmez daha diyip uyudum taki 23 Eylül sabahı na kadar saat 11 de uyandım kalktığımda kasıklarım da bir ağrı vardı lavaboya gittim çamaşırıma baktım hiç bir şey yok Tam lavabodan çıkarken peçete yi kullandım ve kırmızı kan şok oldum çünkü okuduğum doğum hikayelerinde hep kahverengi yada pembemsi nişan geldi yazıyordu benim canlı kan kırmızısı şeklindeydi ablama hemen gönderdim oda acil hastaneye git kanaman olabilir dedi normalde bi belirti olursa sancımı evde çekip öyle gitmeyi düşünen ben o an ki korku ile hastaneye gitmeye karar verdik eşimle . Hemen bir duşa girdim suyum gelmemişti bebeğin ve benim hastane çantalarımızı son bir kez kontrol ettik pusetimizi alıp ne olur ne olmaz doğum yaparım düşüncesiyle hastaneye gittik yol 20 dk sürdü toplamda 12.30 gibi hastanedeydik kanamam olduğunu doktorumla acil görüşmek istediğimi belirttim hemen odaya aldılar bekletmeden doktorum geldi bakalım ne durumdayız dedi alttan muayene etti ve rahmin açılmış bu nedenle kırmızı kan olarak gelmiş nişan bu dedi bu geceye kalmaz doğurursun 3 cm açıklığın var dedi yatışını yapalım diyince başladı benim heyecanım o an 😍 Allahım sonun da doğacağını artık biliyorum günü belli diye sevinçten havalara uçtum nerdeyse 🤩 bu arada gram ağrı sancım yok hastanenin en üst katın da doğumhane ve sancı odaları var beni sancı odasına yatışımı yaptılar doğumdan sonra normal odaya alıyorlar önlüğüm geldi eşim yardımcı oldu giydim hemşire nst ye bağladı ardından ebemiz geldi açıklığımı muayene etti 3 cm diye not aldı 1 saat sonra tekrar geleceğini doğuma kadar ilgileneceğini söyledi nst de sancılarım 40 a kadar çıkıyor eşime bakıp acı yok diyorum 1 saat geçti arada. ebe tekrar geldi 4 cm olmuş dedi düşündüm ki her saat 1 saat ilerlese akşam 11 gibi doğururum heralde dedim bu gece geçmeden doğurursun zaten dedi ve gitti 🤓arada bir nst çıkarttık squat yaptım odamda yürüdüm tekrar nst ye bağlandık saat oldu 5 benim hala aman aman bir sancım yok 60 I geçmiyor kendi doktorum geldi odaya tekrar muayene etti 5 cm ama yavaş ilerliyor o yüzden biraz suni sancı verelim önce yemek ye dedi odaya yemek geldi hemen 15 dk sonra da lavman yapalım dedi yaptık da lavman dan sonra suni verildi ve suyumu patlattılar saat oldu 6 benim hala sancım nst de 60 ları görüyor lakin acı yok dayanabiliyorum gelen giden hemşireler muayene ediyor maşallah diyip gidiyorlar 😁 sancıyı hissetmediğim için 🧐 yavaş yavaş suni sancı etkisini göstermeye başladı 3 dk da bir sancı vuruyordu nefes alıp vererek sancıyı karşıla dedi ebe geldi 6 cm olmuş açılman dedi nst de artık 95 i görmüştük en yüksek sancım da oydu 🤓saat oldu 8 ben artık sancı acısını çekmekten bayılcam çıkartın dedim doktorum suni sancıyı kesti açılman olana kadar kendi sancını biraz da çek rahatlarsın şimdi korkma nefes alıp ver sakın kendini kasma ıkınma dedi zaten ıkınma hissi yok kasıklarım da ağrı vardı hemşireler eşime beline masaj yapın isterseniz rahatlasın dedi eşim belime dokunmasıyla ben yok yok dokunmasın dedim belimde ağrıyormuş meğer 😁 dokundurtmak bile istemedim o derece ama dayanabileceğiniz bir acı kokulacak hiç bir şey yok doğum yapacaksınız herşey bitecek ben hep bu şekilde kendimi teselli ettim en son saat 20.30 suları ben eşime artık dayanamıyorum daha ne kadar sürecek bu sancılar eğer açılma olmuyorsa beni sezaryene alsınlar dedim ebe geldi o sırada muayene etti 7 cm dedi ıkınma hissi gelirse kaka yapma hissi olduğunda tut sakın ıkınma dedi tamam dedik 1 saate doğuracaksın çok az kalmış dedi tam odadan çıkıyordu ki benim ıkınma hissim oldu durun geldi dedim tekrar baktı bebeğin saçı gözüktü doğum başladı sakın ıkınma diyerek acil doktorumu aradılar beni sedye ile doğumhaneye götürdüler çatala oturdum bacaklarımı bağladılar halbuki bacaklarım bağlı olmasa da hiç oynatmadım ayaklarımı 😁 bağlamasak da oluyormuş dediler doğum bittiğin de sadece 5 dk sürdü doğumhaneye girdim 5 dk sonra bebek doğdu diyerek eşime haber verdiler doğururken doktorum hadi selincim az kaldı yaparsın sen başını göğsüne doğru yasla sancın geldiğinde burnundan nefes alıp aldığın tüm nefesi ıkınarak aşağıya gönder dedi iğne çıkardı ben tabi çok meraklıyım bana ne yapacaklar diye hep bi etrafı inceliyorum dedim o ne biraz kesi atıcam dedi sakın oynatma hiçbir yerini hissetmeyeceksin bile dedi gözlerimi kapattım o arada kesi atılmış 3.kez sancım geldi 3. Ikınma da bebeğim dünyaya gelmiş oldu direk üzerini temizlediler bi kaç kontrol yaptılar ve o an geldi ten tene temas oldu öptüm kokladım Allahım şükürler olsun Ben doğurdum bitti dedim 😍 ama nasıl rahatladım bütün çektiğim sancı acı o an yok oldu hiç birini ben yaşamamışım sanki sonra bebeği hazırlamaya götürüyoruz odana geçtiğinde getireceğiz annesi dediler tamam dedim doktorum başladı dikişlerimi atmaya hiç sormadım sadece bitmedimi hala diyip durdum bi an önce bebeğime kavuşmak için heyecanlanıyordum dikiş bitti şimdi içerden bebeğin eşini çıkartıcam dedi ebe karnıma bastırdı doktor alttan birşeyler yaptı az canım yandı ama herşeye değerdi sonra pansuman yaptılar ve beni odama götürüyorlardı doğumhane kapısında eşim beni beklemiş bebeği dikişlerim atılırken görmüş sonra hemen yanıma gelmiş bir çıktım göz göze geldiğimiz de aşkım gördünmü o bizim çok güzel dimi dedim başladık ağlamaya ikimizde 😁benle birlikte odaya kadar elimi tutarak geldi ben sedye deyim tabi 😌 oda ya girdik annem ve ablam geldi hemen üstümü giydirdiler onları görünce de ağladım ben ailemden kimi görsem mutluluktan hep ağladım ☺️ daha sonra abim babam Kayınpederim ve kayınvalidem bebeğimin halası amcası derken sırayla hepsi ziyaret etti bebişim de odaya geldi emzirdim başarıyla memeyi tuttu benim miniğim emmeyi seviyor maşallah korkmuştum ya meme tutmaz almaz diye ama başardık. Benim de doğum hikayem bu şekilde oldu umarım hikayeden korkan üzülen olmaz çünkü ben çok mutlu ve pozitif yaşadım bunları sizlerle de paylaşmak istedim 💕
Bir kaç şey eklemek istiyorum ….
Burada doğuramıyorum postu açanlar gerçekten de şans mı dır bilemem ama yakın tarihte doğuruyor 😜
Evdeysen Suyunuz geldiyse depend kullanın aldım ama suyum gelmediği için kullanamadım hastaneye giderken herhangi bi sorunum yoktu sadece kanamam olduğu için gittim 🙂
Normal doğum düşünüyorsanız düşünmeye devam ertesi gün ayaktasınız sadece dikişler biraz zorlayabilir oturup kalkmada yatarken herhangi bir sorun olmuyor 😌
Göğüslerimin ucu yara oldu sıcak duş alıp hem sağım yaptım hem emzirdim bu şekilde sütüm devam etti yoksa çoktan pes edip sütüm gitmişti sakın he emzirmekten vazgeçmeyin sütünüz gelmese de bebek emsin zorlayın sütün gelmesiniuyaracak emin olun 😎
💜23 Eylül akşamı Saat 20.47 de 2850 kg 51 cm kız bebek doğurdum adı EYLÜL ADA
İstanbul Çamlıca Medipol Üniversitesi Hastanesinde doğum yaptım doktorumuz Zeynep Elmalı idi .
Kendisini tanımıyordum benim kendi doktorum Ayşe Kavasoğluydu fakat mesaisi bitince gitmek durumundaydı bende daha önce doğuma girmiş biri olarak 5 dk sürecek bir işlem için ek ücret ödemek istemedim nöbetçi doktor işe doğumumu yaptım . Hem Zeynep hanımdan hemde ebemizden çok memnun kaldım hemşireler de çok tatlıydı sancı odasında hep benimle ilgilendiler acı hissetmemem için devamlı konuşmaya çalıştılar benimle soru sorarak 💜
Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama herşeyi detaylıca anlatmak istedim unutmak istemem böyle bir doğumu bu site sayesinde de hikayemi yazmış oldum 💞
Sormak istediğiniz herhangi bir soru varsa seve seve cevaplarım umarım bilgilendirici olmuştur.
Allah doğum yapmamış yapacak olan tüm hamilelere kolay doğum nasip etsin 🙏🏻💜