Tugcemd
merhaba ben uzun yıllar pco olarak yasadim. Ilk olarak sağ tarafımda vardı, sonra yaş ilerledikce sol tarafim da pco oldu. Benim durumum biraz farkliydi. Adetlerim genelde düzenliydi ve aşırı kilo ve tuylenmem yoktu. Sadece yumurtaliklarimin görüntüsu pco idi.
Biz esimle bebek düşündüğümüzde muayene olmaya gittik ve doktor bu durumda zor kalacagimi istersem tedavi baslatabilecegini söyledi. Biz ilk Ay denedik ama olmadı. 2. Ay klomen ve catlatma ignesi oldu ama gebelik olmadı. Biz de esimle biraz daha kendimiz denemeye karar verdik. (esimim sperm sonuçları gayet iyi cikmisti). Sonra 8. Ayda tekrar tedaviye baslama kararı aldık. Doktor kan tahlili yaptirdi, prolaktinim yüksek çıktı ve ilaç verdi. Ben prolaktinim yuksekken hamile kalamayacagimi düşündüm. Hatta verilen ilaci yanlışlıkla yarım yerine tam icmisim. Böyle bir dönemde adetim 5 gün gecikti. Ben bunu hormon seviyeme ve ilaci yanlış kullanmama yordum. Çünkü adet olacakmisim gibi belirtilerim vardı.
Doktora gittim ve ilacin dozunu ayarlamak için tekrar kan tahlili istedi bu arada gebelik tahlili de yaptirdi her ihtimale karşı. Ve klomene gerek kalmadan ve hatta ilaci kullanmak için satın almisken kullanamadan kendiligimden hamile kaldım.
İşin ilginç tarafı ilaca ve igmeye rağmen bebek olmadı ama daha sonra kendi oldu. Yani demek istediğim her ilaç kullanan ya da kullanmayan hamile kalıyor gibi bişey demek zor bu durumda. Bünyemiz hazır olduğunda (psikolojik ve fiziksel olarak) oluyor. Umarım senin için de en uygun olan dönemde bebegin olur 💕