Merhaba güzel anneler ve anne adayları ben mezun oldum darısı sizlere inşallah 😍 çok uzun yazmayacağım 39 haftalıkken nişanım geldi yumurta akı gibiydi o günün gecesinde sancılarım ufak ufak başladı. 39+1 de kontrolüm vardı sabah 11de, doktorum 2 cm açıklık var dedi nst de sancı çıkmadı. Eve geldim lekelenmem oldu ped taktım ve sancılarım başladı ama düzensiz geliyordu. 5,6,8 dk da bir sürekli takip ettim. Plates topu üzerinde hareketler yaptım yatmadım sıcak duşa girdim sancı geldikçe çömeldim, gece 3te hastaneye geldik kontrol amaçlı bakılıp eve dönerim diyordum çocuğum stres olmuş kalp atımları değişiyordu hemen nst ye bağladılar asıl olay burda koptu yatarak sancı çekmek çok zor sabah 8e kadar kıvrandım, sürekli alttan muayene ile açıklığımı arttırdı ebeler çok zorlu bi süreçti 9 cme ulaşınca doğumhanede bütün gücümle ıkındım, kesi istemiyordum zaten yavrum doğdu ve o an her şey bitti inanın saniyeler önce çektiğim acıların hiç biri kalmamıştı. Tavsiyem asla hareketsiz olmayın ben kendimi çok aç bıraktım gücüm kalmadı aç kalmayın, sıcak suya girin hastanedede ve çömelip ıkınmaya çalışın sancılar geldiği zaman. En önemlisi sancılar 30 saniye sürüyor ortalama o sıra bağırıp enerji tüketmek yerine derin nefes alıp verin çiçek koklar gibi ve geçecek diye saniye tutun. İnşallah hepinizin daha güzel doğumları olur ❤️ 3 kilo 50 cm Durukuşum yanımda uyuyor misler gibi 🥰