Kızlar merhaba öncelikle bu postu adet tarihime göre 37+1 olarak yazıyorum..bebegim gelişim olarak önde gıttigi için doktora göre 38+1 im.. bu gün doktor kontrolüm vardı geçen hafta çatı muayenesi yaptı çatımın dar olduğunu gidişata göre bakıcaz dedi normal doğumu deniycez ilk aşamada dedi ama çok kasmıştım geçen hafta çok detaylı bakamadı.. bebegimin başı aşağıda daha kanala girmis değil suyu falan herşey normal.. çatımın darlığı aklımı karistirmisti doğumum nasıl olur herşeyden önce bu bebegimin sağlığı için endişelerim vardı bunun için post ta açtım hatta.. bu gunku kontrolumde doktorla bu konuyu detayli konusacaktim doktorla konusmadan once yine alttan catima acikligima bakmak istedi bu sefer kasmadim.. Doktor kemik yapımın yuvarlak değilde üst tarafi düz altı yuvarlak dedi buda doğum anında seni zorlar bebekte ilerlemeyebilir cataldayken seni son anda sezeryanda alabiliriz yada bebek çıkarken aşırı zorlanır ve hasar görebilir dedi.. eğer normal bir çatı darlığı olsa yine bekleyelim derim dedi.. şimdi bile bize bıraktı yine normal isterseniz deneyelim ama riskler olduğunu belirtti bende bebeğim için riske atmak istemedim doktora o zaman sezeryan olsun dedim bebegimin kilosu 3.300 4 gün sonra 100 gr daha almış olur cumartesiye gün verdi sezeryan için.. siz olsanız ne yapardınız bu durumda bu kararı verdiğim için aslında içim rahat.. normal doğumu denemeye kalksam acaba diyerek sancılar çekicem psikolojik olarak acaba çocuğum sağlıklı doğacak mi diye endişelerim devam edecek bu da normal doğumumda ne kadar başarılı olurum bilmiyorum.. sizce doğru bir karar mi verdim ?