Yanlış anlamayın lütfen beni. Ama sizin ve bebeğinizin sağlığı için önem taşıyan testler ve tetkikler konusunda burdaki kişileri ya da çevrenizdeki komşuları onları bunları dinleyip fikir almayın. Çoğu kişi hatta nerdeyse hepsi televizyonda facebookta gruplarda ordan burdan duyduklarıyla okuduklarıyla, bunlar hiçbir bilimsel gerçeklik taşımayan bilgiler olsa dahi burda ona buna ahkam kesiyor. Yok ben yaptırmadım çok zararlı, bi komşum yaptırdı şöyle oldu, eltim yaptırmadı şöyle oldu vs..
Doktorunuzun bilgisine tecrübesine hekimliğine güveniyorsanız yaptırın. Bu sizin için çok önemli bi tetkik bence. Ben geçen hafta yaptırdım, ve asla abartıldığı gibi bir durum yok. Bildiğimiz elmalı gazoz size verdikleri içecek, içtiğinizde öyle rahatsız edicek bir şeker miktarı olmadığını anlarsınız. Kaldı ki günlük hayatınızda tatlı yiyen bir insansanız emin olun o içecekten daha fazla şeker giriyor zaten vücudunuza. Bunun size ya da bebeğe bir zararı olsa hangi doktor hastanızı böyle bir tehlikeye atar, ki hastasıyla birlikte kendi mesleğinide riske atmış olur. Bu şeker yükleme bıdı bıdısını ortaya atan kişi Canan Karatay, ki biliyorsunuzdur belki kendisi bu asılsız söylemleri yüzünden ciddi cezalar almıştı o zamanlarda. O yüzden onun bunun görüşüyle değil, bilimsel olan doktorunuzun görüşüyle hareket etmeniz en sağlıklısı bence.