Tugcetugce42 Rica ederim ne demek biraz faydam olduysa.Bana da mesela “ayyy 3cm açılmam vardı ölüyordum sanki” diyenler yani o şekilde benzer konuşan çok vardı.Öyle odaklansaydım başka şeyler yaşardım.Benim tecrübelerim farklı oldu,kolaylarım zorlarım başka oldu.
Şu bir gerçek ki, doğum yani normali sezaryeni ki sunili/ epiduralli /suda /genel anestezi vs o kısımları geçiyorum; bir insanı Dünya’ya getirmenin bir takım zorlukları olduğunu her gebe kadın bilir diye düşünüyorum.Bunları kabul edicez bunlar cepte.
Peki kolay atlatmak için ne yapabiliriz? Bunları öğrenin derim.
Örneğin; normal doğum öncesi çaylar/hareketler/doktor ebe doğum başlatıcı müdahaleleri vs var. Normal doğum sancı sırasında yapılabilen şeyler var (pilates topunda 8 çizmek;merdivenleri 2şer çıkmak tek tek inmek,squat gibi çömelip sağa sola bacak açarak adımlamak gibi gibi…) normal doğum sonrası varsa dikiş temizliği,yorgun bacakların kasılmaması için masajlar gibi gibi…
Veya sezaryen öncesi planlıysa 1 hafta önceden sıvı tüketmek, son 24 saat yağlı çorba hoşaf vs içmek (kabızlığa iyidir).Sezaryen belden ise ameliyat sırasında ve sonrasında başı sağa sola çok çevirmemek (baş ağrısı olmasın diye), yanına nescafe komposto vs almak,yumuşak terlik giymek yürümek vs vs
Aslında doğumların öncesini sonrasını kolaylaştıran bu ufak bilgileri bilince daha iyi oluyor.Olur ya heyecandan aklınızdan çıkar,bu taraftan da bakın. Genelde direk bebişe odaklanıyoruz son haftalarda 🤩
Sağlıkla alın kucağınıza.