Sürekli okuduğum hikayelere bende yenisini ekliyorum😊
Saat 18.30 gibi içimde bişey pıt etti lavobaya gittim suyum geldi az miktarda hemen duşa girdim doktoruma haber verdim hastaneye geçtik 20.00 gibi hastanedeydim 3 cm açıklık varmış o sıra Meryem Ana otunu suya koyduk çok hafif kasılma geliyordu 1 saat sonra 4 cm açıklıkla kasılmalar kuvvetli olmadığı için suni sancı verdiler ona rağmen kasılmaları çok rahat karşıladım sürekli hareket halindeydim bu sırada nefes tekniklerini kullandım saat 00.10 gibi açıklık 8 cm oldu olmuş doğumhaneye girdik kısa sürede 10 cm açıklık oldu yalnız benim kızçem bir türlü inmedi 2 saat tam açıklıkla nefes egzersizleri yapmaya devam ettim kasılmalar olmuyordu artık hala gelmeyince doktorum eliyle karnımdan iterek (ne yazık ki) doğumumu gerçekleştirdi tam anlamıyla doğal doğum olmadı ama çok şükür kollarıma aldım yavrumu.
Tavsiyelerim
Pandemi süreci nedeniyle hareket edemedim çok fazla son 10 gün her gün yürümeye çalıştım evde squat ve çömelme yaptım hergün ahududu yaprağı çayı içtim hurma yedim perine masajı yaptım kesinlikle açıklığın hızlı ilerlemesine faydası olduğunu düşünüyorum HypnoBirthing kitabını okumanızı tavsiye ederim Rabbim isteyen herkese nasip etsin 💐