• Sağlık
  • Göbek düşer düşmez bebek yıkanır mı???

Kızlar bebeğim bugün 15 günlük oldu. İlk bebeğimde de göbeğin düşmesini bekleyip öyle yıkamıştım. 5. Gün düşmüştü. Yıkıyana kadar silmiştim vücudunu. Şimdi kızımda da bekledim ama sağolsun daha az önce düşürdü. 🙊 artık yıkamak istiyorum ama bir iki gün daha beklesem mi yoksa bugün yıkasam bir şey olur mu? Lütfen yardımcı olur musunuzzz? 😓

Haliagaoglu niye o kdr beklediniz ki buna bile gerek yoktu su geçirmeyen bantlar var kapatıp göbeği rahatca yıkayablrdnz
    tabikide yıkayabilirsnz bebek huzursuz olmuştur :/

Pamukkiz peki göbek deliğinin üstünde beyazımsı bir şeyler var mıydı tamamen kurumuş muydu canım?

babysevgi biliyorum ben hemşireyim zaten ama bebeğimin teni aşırı derecede hassas olduğu için roll film yapıştırmak istemedim. Bantı kenardan kaldırmak için biraz tırnakla uğraşmak gerekiyor o yüzden. Ayrıca çevremde yıkayan ve enfeksiyon problemi yaşayan birkaç kişi olduğu için de çekindim. Bebeğim de huzursuz değil çok şükür. 🙂 teşekkür ederim fikriniz için 🙏🏻

Haliagaoglu bende hemşireyim :) gayette tüm bebekleri yıkıyoruz dikkatli bir şekilde bir sıkıntı yaşamadık 2 3 günlükler dahil olmak üzere. Geçenlerde arkadaşımada yıkadık ve 5. Günde göbeği de düştü . Önemli olan kurutmak kuru tutmak biliyorsunuzdur ztn

babysevgi aa meslektaşız demek ki 🤗 tamam teşekkür ederim tavsiyeniz için. Peki düştükten hemen sonra da roll filmle kapattınız mı yıkadığınız bebekleri? Çünkü şu an hala kurumayan kısmı var göbeğinde, beyazımsı duruyor. Alkol damlattım yine.

Haliagaoglu alkol damlatmayın sakın pamukla güzelce kurutun daha sonra saç kurutmayı en düşük ayarda baya uzaktan tutun kuruduğundan emin olun
            beyaz akıntı enf belirtisi olabilir dr unuza görsel atın.

babysevgi ama zaten alkolü doktorumuz söyledi. Tamam neyse ben en iyisi doktorumuza mesaj atayım. Çok teşekkürler 🙋🏻‍♀️

babysevgi doktordan doktora değişen bir durum, bizim hastanede de kullandırmayan doktorlar var. Ama bizim doktorumuz pimpirik ve seçici (ilaç, ek gıda yönünden) olmasına rağmen kullandırıyor. Sordum mesajla, bir iki gün daha sabah akşam damlatın dedi. Herkesin farklı işte. Neyse çok teşekkür ederim size de 😇