Burda normal doğum yapmış herkesin hikayesini okuyup dua ediyordum hayırlısıyla ben de normal doğurayım diye. Çok şükür doğurdum. Ben doğurduysam kimse korkmasın herkes doğurur Allahın izniyle 🙏🤗 ağrı eşiği çok düşük bir insanım. Çatı muayenesinden o kadar korkuyordum ki planım son ana kadar muayene olmamak doktor muayene isterse sezeryan istediğimi söyleyip sezeryan olmaktı. Aslında isteğim nefes darlığım olduğundan epidural normal doğumdu. 37. haftada iki gün suren araba yolculuğuyla ailemin yanına geldim. Geldiğin yerde sıra olmadığından bir buçuk aydır kontrole gitmemiştim. Gelir gelmez doktora gittim ve korktuğum şey başıma geldi. Çatı muayenesi 😥 doktor annem Eşim beni zor ikna etti. Doktor acırsa bırakacam dedi ve ben muayene oldum kendimi o kadar kastım ki doktor çatın normal doğuma uygun ama epidural yaparız sana ancak kendini o kadar kasıyorsun ki epiduralsiz normal doğumu aklının ucundan bile geçirme yapamazsın kasılır kalırsın dedi😥😩 tamam dedim ben de zaten bunu istiyordum 😊 ama eşim bu doktora ısınamadı 38. haftada başka bi doktordan randevu aldı. O da çatı muayenesi yapmak istedi 😥 ne kadar geen hafta yaptırdım uygun desem de bi de ben göreyim dedi. Ama o kadar ilgiliydi ki güvendim yaptırdım. Benimle konuşarak nefes al ver diyerek yaptı ve o kadar acımadı.( Yaptıracaklar kendini kasmasın 🤗 ) Doktor çatın uygun sen de yapmayacan da kim normal yapacak ama elim alçı da iki hafa doğurma 😊 dedi 8 gün sonrasına randevu verdi. Ordan ciktiktan sonra ara ara kasılmam oldu. Muayeneden diye önemsemedim eve geldim kahverengi sümüksü alıntım vardı onu da önemsemedim. Aksama kadar bu kasılmalar devam etti. Gece saate dikkat edince 5 dk da bir olduğunu fark ettim acaba doğum sancısı mi diye düşündüm ama bizimkiler karnın hıc inmemiş daha doğum olmaz dedi. 2 saat düzenli sancı cektim 5 dk da bir gece iki buçuk gibi hastaneye gittim nst baglandım 5 dk bir düzenli sancı cıktı 100 lere vuran alttan muayene etti tırnak ucu kadar açıklığın var ama şancı düzenli istersen kal dedi ben kalmak istemedim doktoruarayip beni eve yolladı. Sabaha kadar düzenli sancılar geldi iki defa sıcak duş aldım sadece sancıları karşıladım yürüyemedim oturup kalkmayı çok çok az yaptım. Sancılar iki dk bir düştü Saat 13.30 civarı artık hastaneye gidelim dedim. 5 dk da bir sancida acilmam olmayınca şimdi de 3 4 cm acilmam vardır iğne vururlar rahatlarım diye düşündüm 🙈 hastaneye gittim. Direkt kontrole aldılar suyunu patlatacaz dediler. Ben epidural istitorum iğne vurun dedim. Anestezi uzmanımız 1 haftalık izne ayrıldı dediler😣 basimdan aşağı kaynar sular döküldü o zaman beni sezeryan alın dedim alamayız çünkü bebeğin saçını ve kafasını görüyorum sezeryan olman için bebeği alttan tekrar içeri itmemiz lazım ki üstten çıkaralım dedi. Bu da bana ikinci şok 😥😥 suyumu patlattılar beni sancı odasına aldılar yanında annem vardı. Hemşire (ya da ebe) geldi ikinmayi bilmiyorsun kabız olduğunu düşün tuvaletini yapıyormuşsun gibi yapacaksın. Bu saatten sonrası sen de eğer ikinamiyorsan çömel kalk sürekli. 8 cm acilman var zaten. bebeğin saçı kafasını görüyorum yapabilirsin dedi gitti. Çömelip kalkamıyorum sancım artıyor. 25 dk boyunca derin nefes alıp verdim bu arada 3 tane doğuma gelen kadın karşı odalarda baş baş bağırıyor. Benim sesim içime kaçtı . dedim ya ikinacam ya burda kaldım. Küçük küçük ikinmaya başladım ve ikinmayi ogrendim 🙈🙊👏 3 kez kuvvetli ikindim bi sey gelir gibi oldu hemen derin nefes aldim 4. Ikinmam da bi sey geldi gibi hissetim elimle kontrol edince bebegin kafasi elime geldi 🙏 anneme soyledim hemsireye seslendi geldi beni kontrol icin yataga yatırdı. Hemen doğum malzemeleri istedi. Doktor diğer dogurani bırakıp bana koştu. Gelir gelmez sakın ıkınma dedi ve bebeği çekti çıkardı koynuma verdi 😍🤗😥 Gözüm kapalı duruyorum biri seslendi bebeğin kucağında diye bi baktım kucağımda ağlayan bir melek🙏😍 o an anlatılmaz ancak yaşanır. Onunla birlikte ben de ağladım. Hemen esimi aldılar içeri. Doktor bi de yapamam diyordun iğne sezeryan istiyordun bak dogumhaneye bile gidemedik şancı odasında doğurdun dedi.😅 Şükürler olsun veren Rabbime. Doktorla bi daha konuşsaydım ttt, kordonun geç kesilmesi ve bebeğin yikanmamasini isteyecektim. Ben demeden bunların hepsini yaptılar sağolsunlar. Dogumdan sonra kimle konussam senden eklemezdim dedi. Annem bile nasıl doğurdun hayret ettim dedi 🙈 Yani demem o ki kendinize güvenin venin bu içgüdüsel bi sey akışına bırakınca kendiliğinden oluyor. Korkmayın sancılar geldiğinde iç sesinizi dinleyin ona göre hareket edin. Benim doğumum da böyle Allah tüm hamislere kolay doğumlar nasip etsin. Allah bebek isteyen bekleyen herkese en kısa zamanda bu güzel duyguyu yasatsin. Kimsenin evini sessiz kucağını boş bırakmasın. Amin 🙏🙏