bernabaskaci Kızlar hamileyken çiğ ete dokunulursa bebekte leke olur diyorlar ilk 3 ay diye okumuştum. Şuan 21+2 deyim ve et doğramak ve pişirmek zorundayım 3. Ay geçti diye yapıyorum ama aklımda acaba var bir bilgisi olan var mı?
Ozdmrkbraa bernabaskaci ben hep doğradım dokundum hatta ciğere bile dokundum inşallah öyle bişey yoktur yani sonuçta leke olacaksa neden ilk üç ay olsun ki 🤷🏻♀️
Morcivert07 bernabaskaci ben hamile oldugu günden Beri hiç öyle şeylere dikkat etmedim ciğer et çilek nar hepsine dokundum kızımda hiç bişey olmadı. Bana göre batıl inanç onlar
roserosey bernabaskaci Banada böyle birşey dediler ben hala ne olur ne olmaz diye beyaz latex eldivenler kullanıyorum et doğrarken ve köfte yaparken .
Zeynepekr bernabaskaci Ben hiç inanmam böyle şeylere 😳 kıymaya ete tavuğa balığa dokundum hep ama hemen yıkadım elimi çiğ et toksoplazmaya neden olmasın diye 🤗
Arifcan16 bernabaskaci ben hep dogradm dokundum canm hatta az once yine yaptım ögle olsa hamileler et yiyemez ozaman kim yapıcakta bizler yiycez ögle sey olmaz cok sacma geldi bana 🙈
Oglakdorukcum bernabaskaci kız sen bunu nereden duydun böyle birşey olabilir mi lütfen böyle şeylere inanmayalım ete dokunmak neden cocukta leke yapsın tövbe est
merve0128 bernabaskaci bebeğinde bişey çıkmaz ama toksoplazma diye bir parazit var ve bu çiğ et ve az pişmiş etlerden bulaşıyor yıkanma hazırlanma aşaması ya da yemeniz ile anneye oradan plesenta yoluyla bebeğe geçiyor açıp okuyabilirsiniz internetten doktorunuza da sorabilirsiniz oda aynısını söyleyecektir. Sadece dikkat etmek önlem almak gerekiyor
BClk Valla bernabaskaci Valla herkes birşey söylüyor. Bana da aman güle dokunma bebeğinde gül olur yüzünde falan dediler ama bende batıl buluyorum açıkcası.allahın izniyle bişey olmaz ya