Merhaba güzel anneler; nihayet bende doğurdum ve burada yazma fırsatı buldum. Çok sıradan bir doğum hikayem olduğu için kısaca yazıp geçeceğim ama esas olan ne istediğini bilmek ve iç sesine güvenmekmiş, kısaca bu konuya değineceğim. 14 Eylül’de spinal sezaryen ile Oğlum Cem Bartu’yu kucağıma sağlıkla aldım💜🌸🤱🏻Spinal iğne esnasında hiç bir ağrı hissetmedim. Sonrasında ise ilk 2 gün hafif bir bel ağrısı yaşadım, aklımı ve ağrı hissimi belime odaklayacak bir bel ağrısı değil kesinlikle. Ayağa kalkmak zor oldu ama yürürken zorlanmadım, sanırım bütün zorluk ayağa kalkana kadar. Toparlanıp bebeğimle ilgilenmem 8-10 günü buldu. Biraz zor bir süreç. Hepsi bu kadar ama annelik için her şeye değer🤱🏻Ben size kısaca bir kaç öneride bulunacağım. Sürekli normal doğum istedim ama doktorum bebeğimin 4 kilo üstünde geleceğini söyledi, normal doğumu benim için imkansız görüyordu ve sezaryene karar verdik. İstemeyerek ve çok ağlayarak 😓 içinden bir ses başka bir doktorada gitmem gerektiğini haykırdı tam 1 ay boyunca ama gitmedim 🤷🏻♀️ Doktoruma okadar güveniyordum ki sanki başka birine gidersen ona haksızlık edecekmişim gibi(çünkü doktorum aile dostumuz oluyor) ne kadar tanıdık ya da tecrübeli ebe,sağlıkçı ve anne adayları varsa sürekli bilgi topladım ve normal doğurma dediler. Evet bebeğim gerçekten 4 ve üstü olsaydı herkes haklıydı😓 oğlum 3.450 gr doğdu. Yani normal doğum için gayet ideal bir kilo. İlk 3 gün ağladım boşu boşuna normal yapamadım diye. Çok pişmanım arkadaşlar, bir başka doktora daha gitmediğim için. Eğer normal doğum istiyorsanız ve önünüze çıkan tek engel bebeğinizin kilosu ise lütfen başka doktorlarada gidin. Doktorunuza ne kadar güvensenizde önce iç sesinize güvenin, annelik güdünüze inanın. Doktorunuzla kendinizi güvende hissetmeniz tarifsiz bir duygu ama eğer istekleriniz ve doktorunuzun önerisi çatışıyorsa kafanızı netleştirmeniz için en ideal yöntem başka bir doktora daha danışmak 👍🏻 Ayrıca; hastanenizin bütün prosedürlerini önceden öğrenin. Benim hastanem berbattı. Kâr etmek için mi yoksa başka sebepten mi bilmiyorum ama ağrı kesici sınırlaması koymuşlardı. Uyuşukluk geçtikten sonra sürekli ağrı çektim ve ağlayarak zorla getirip taktılar bir serum. verdikleri ağrı kesici ise parol. Ameliyat sonrası verilecek kadar keskin bir ağrı kesici değil. Hemşireler her hastanın kotası olduğunu yönetimin kararı olduğunu söylediklerinde özel hastanede olmaktan utanç duyduk. Sezaryen olacak anne adayları; alacağınız ağrı kesicileri bile konuşmanızda fayda var. Herkese sağlıklı ve huzurlu doğumlar🌸🌸🌸Sorularınız olursa yanıtlarım.