YenidenAnneOlmak Hafta idari izne ayrılmak için 23+1 den itibaren 24. Hafta olmuyor mu? Yani izne bu tarih itibariyle mi ayrılıyorsunuz? Yoksa 24+0 da mı alıyorsunuz? Ona göre Dr a gideceğim. Sormayı da unutmuşum. Şu an 22+2 yim yani 23. Haftada olmuş oluyorum. Bu durumda haftaya idari izinli mi oluyorum.
Silay35 YenidenAnneOlmak hemen cevaplayayayım öncelikle 23. Haftadayken 24’e girmiş olmuyoruz. Bu konuyu ben de merak edip doktoruma sormuştum. Yani 23’sen 23. Haftasın. Rapora gelince 24+0’dan itibaren ayrılabildiğimiz için 24. Haftada olduğunu gösterir durum bildiren rapor olmalı. Ama doktorun seni tanıdığı için 23’ünde randevun varsa gelecek hafta tarihli raporu o gün verebilir. Yani raporu önceden alırsınız zamanı gelince idareye teslim edebilirsiniz.
Ynr91 YenidenAnneOlmak ben tam 24+0 aldım canım hatta sağlık ocağından aldım ekran çıktısı verdim 24 haftalık gebe diye bir sıkıntı olmadı
Sinemmm1 Bende 22+0 😊 izni alan arkadaşıma sordum ve 24+0 dan sonda alınıyor dedi. Bende 24+1 de gideceğim pazartesiye denk geldiği için
YenidenAnneOlmak Sinemmm1 Hamilelikte hafta hesabı yapılırken 23 ü doldurunca 24 sayılıyor ya o yüzden aklım karıştı. “24. Haftadan itibaren idari izinli sayılır” yazıyor ya. 23+1 24. Hafta oluyor geç olmadan gideyim diyordum☺️
Sinemmm1 YenidenAnneOlmak aynen bende onu düşünerek arkadaşıma sordum acaba 23+1 den sonra mı diye ama 24+0 dan sonra dedi 😅 yinede diğer tecrübeli anneler ne yazacak bakalım bende okuyayım 😊
Sinemmm1 YenidenAnneOlmak evet zaten kontrol süresi oluyor ücretsiz. bende öyle düşünüyorum 22+6 da gitmem gerekiyor tam on gün sonra 24+1 oluyorum o gün gidip raporu alırım
YenidenAnneOlmak Sinemmm1 evet bakalım 23+1 de alan olmuş mu? Çünkü tıbbi olarak gebelik haftası 24 oluyor.
YenidenAnneOlmak Silay35 ben mesela 22+2 yim soranlara 22 haftalık diyorum ama gebelik ile ilgili sitelerde 23. Haftadasınız diyor örneğin. O yüzden şüpheye düştüm.
Ef24 Pandemiden dolayı 10. Haftadan itibaren idari izinliydim zaten 23+da çalıştığım hastane ile görüştüm özlük birimi 24. Haftanın içindesiniz zaten rapor getirebilirsiniz dedi 23+da aldım götürdüm bi sıkıntı çıkmadı
YenidenAnneOlmak Ef24 teşekkürler demek ki 23+ dan sonra 24 oluyor 😊 ben de kronik hastalıktan idari izinliyim ama canlı derslerim var. 24. Hafta iznini bekliyorum.
Baharmom YenidenAnneOlmak ben de 24+0 da alıp idareme teslim ettim canim☺️ Çalışabilir raporunu da 32+0 da mi alacağız acaba yeniden ?
Ynr91 Baharmom aynen bide o olay var aslında ben 32 haftadan sonra çalışmak istiyorum doktor çalışabilir raporu verirse ama kurum ne der bilmiyorum kafam çok karışık
YenidenAnneOlmak Baharmom 32+0 da çalışabilir alıp 32 den sonraki izni doğum sonrasına aktarabiliyorsun.