f-nur35 cok tatlısınız en ince detayına kadar cevaplar vermişsiniz bize örnek oldunuz teşekkür ederim kendi adıma❤️ Ben de cok korkuyorum hiç arastırma yapmadım yurtdısından bi arkadasımla konustum ABD de herkes epiduralle doğum yapıyor senelerdir diyince epidurale sıcak bakmaya başladım. Bide hanımlar inanmayın bel sırt ağrısı yapmaz epidural bel fıtıgı tedavisinde kullanılan ilacın kendisinde epidural var zaten öyle düşünün. Ben doktoruma sordugumda epiduralin iki handikapı var 1. Doğumun uzar( uzasın acı cekmedikten sonra bence umrum değil:)) 2. Ikınma hissin olmayacagından bebek vakumla cıkartabiliriz travmatik sonucları olabilir dedi. Onu da istemem sene 2020 vakum mu kaldı😭 dr um gayet tecrübeli normal doğum konusunda neden ıkınma hissi olmaz dedi anlamadım siz de ıkınma hissinin geldiğini söylemişsiniz. Suan tek soru işaretim ıkınma konusu. Ikınma olmazsa kesi dikiş cok fazla olur cunku ya vakumla cıkcak bebiş ya da hemşireler bastırcak her ikisi de kötü. Kafam cok karıştı ya yoksa epidural doğum bence bir nimet..