Ayse123_
Ben bu konuda kararsızdım. Başta istemiyordum. Ama doğumun olacağı gün ağrısız yap gitsin dedi. Ben de epidural aldım. Önce gelip belimden iğne yapıldı. Beni kambur bir şekilde oturttular. Sancıdan çok o iğne canımı yakacak diye korkmuştum. Ama hiç canım yanmadı. Ben o an takıldı sandım. Sancım geçmeyince “ee neden geçmedi?” dedim. Meğer daha ilacı vermemişler. Açılmam 8 cm olana kadar beklediler. Erken verilince doğum gecikiyormuş. Yani 4-5 defa gelen sancıları çektim. Eh o kadar da olsun dedim. Zaten sancı gelince 1 dakika sürüyor, 10 saniyesi falan acı veriyor sonra nefes alacak kadar bir süre oluyor, sancı duruyor. Epidural verilince hemen sancılarım kesildi. Belimden soğuk bir şeyin aktığını hissettim verilirken. Acı falan yoktu. Sadece epiduralden sonra heyecandan bacaklarım çok titredi çünkü bebeğin yaptığı baskıyı hissettim. Ama onu da herhangi bir acı ile değil sadece baskı hissiyatı ile hissetmiştim. Ikınma kısmına gelince büyük abdest yapar gibi ıkındım, iki defa tüm gücümle. Bebek hemen doğuverdi. Bir şey hissetmedim. Dikiş atılırken de sinek ısırığı gibi bir his oldu o kadar. Sonrasında bir kaç gün belimde sızı oldu ama geçti. Biraz da başım ağrımıştı, nescafe ile geçirdim 🤗