• SağlıkAntalya
  • Antalya, Șeker yüklemesi testi yaptırmayi gerek görmeyen doktor

Merhaba arkadaşlar 23 haftalık hamileyim, Antalyaya yeni geldim, Vitale hastanesinde Dr. Koray Duman’ a gittim ilk defa, hakkında burada çok olumlu şeyler duymuştum o yüzden tercih ettim kendisini. Genel anlamda da ilk muayenede memnun kaldım kendisinden fakat bana anne ve babamda şeker hastalığı olup olmadığını sordu, olmadığını söyleyince de şeker yüklemesi testi yaptırmana gerek yok dedi, arasttirdigim kadarıyla bu test önemli ve yaptırılması gereken bir testmis, aynı durumu yaşayan varsa yardımcı olabilir misiniz, çok kararsız kaldım ne yapmam gerekiyor 😔

Ssba26 doktorum yaptırmamı söyledi ben de şehir dışındaydım orda da virüs çok yoğundu hastaneye gitmeye çekindik eşimle yaptırmadım açıkçası sonra antalya ya döndük doktoruma yaptırmadım dedim sağlık ocağında açlık tokluk şekerine baktır dedi ikisi de normal çıktı doktorum sıkıntı yok dedi yani kısacası ben yaptırmadım başka bi doktorda ben öneriyorum sen istersen yaptır veya yaptırma demişti

Bende 24 haftlkken gitmstm en son doktrm genel tahlili yaptrdi bna ve gerek gormedi yaptırmadi bnde ustunde durmadm zaten

Her doktor üzerinde sorumluluk almamak için yaptırın diyor .benim doktorum da yaptır dedi.ama ben açlık tokluk olcturdum sadece normal dedi birşey demedi.ayrica o verilen şeker yuklemesi hic masum değil .şeker olmayan bebekte dahi şeker yapabilecek bir kimyasal .bebek onu içince anne karnında bebek enerji patlaması yaşıyor hatta beyin gelişimi süper olan bebek beyin gelişimi yavaşlayanlar olabiliyor.herkeste farklı sonuç gösterebilir .ama herkese aynı test yaptırılıyor.

Açlık tokluk ölçtürmen yeter bence o kadar glikozu vücuda işliyor .Hemde kaç bardak 😱😱.Doktorum dedi kilomda yoktu yememe içmemede dikkat ettim şekerim çıkmadı .Şahsıma şeker yüklemeyi kesinlikle tavsiye etmiyorum

Ssba26 bende Antalya’dayım. Kendi doktorum kan testi yaptı ondan önce de sağlık ocağı yapmıştı. Şekerle ilgili bir sorunun yok yükleme yapmayalım dedi. Doktor ne derse ben ona göre ilerliyorum 👍🏻

Ssba26 ben sağlık ocağında ölçtürdüm canım ama akşam saat 9 dan sonra kesinlikle birşey yeme

bburcu teşekkür ederim cevabınız için ben daha önce şehir dışındaydım, kan tahlilinde şekerle ilgili sorun çıkmamistı, buraya ilk defa geldim herhangi bir tahlil yaptırmadım, doktor bey de geçmiş sürecimi bilmediği için hicbirsey yaptirmadan gerek gormemesi beni tereddüte düşürdü, yoksa takipli gebe olsam ben de genellikle doktora güvenme taraftarıyım, bakalım haftaya tekrar soracağım kendisine

Ssba26 e nabızda yapılan bütün sonuçlar çıkıyor daha öncesi falan. Belki onu incelemiştir 🤭

Ssba26 canım bende Antalya dayım yaptırmadım eşim eczacı oda sıcak bakmıyordu zaten doktorumuzda açlık şekerimle tokluk şekerime baktı gerek yok dedi

Ssba26 ben de tam tersi yaptırmak istemiyorum ama doktor ısrar ediyor 😕 hiç bir trsti yaptırmadan çok sağlıklı bebekler doğuyor. Doktorunuz iyi bir doktor sıkıntı olsaydı yapardı. Eşinizin anne babasında var mı şeker

Ssba26 valla canım ben zaten yaptırmak istemiyordum etrafımda kimse önermedi artı şeker yüklemesi haftam olduğu zaman bile doktorum ağzını bile açmadı tahlillerimle düzenli olarak açlık şekerimi kontrol ediyordu çok kafana takma yani benim eşimde tip 1 diyabet hastası olmasına rağmen istmedim ben

Ssba26 benimde annemde babamda şeker yok hatta bu 3. Hamileliğim ilk hamileliklerimde de şeker çıkmadı ama bu hamileliğimde şekerim çıktı kesinlikle yaptırılması gereken bir test ihmal etmeyin lütfen gerekirse başka bir doktorda yaptırın ama yaptırın en azından bir şey çıkmasa içiniz rahat eder şeker çok önemli çünkü farkedilmeszse çok tehlikeli

Ssba26 benim doktorumda koray bey doğum yapalı 18 gün oldu banada aynı şekilde yapmadı sağlık ocağında yaptırdığım testlere baktı anne babamda olup olmadığını sordu ilk hamilelik mı diye sordu o kadar bence herkese yapılması şart değil ki koray beyden gayet memnunun ben o yüzden sorun etmemiştim