Betu Herkese merhaba. Gebelik şekeri teşhisi koyulan anne adayları, uyguladığınız beslenme programı ile ne kadar zamanda kontrol altına alabildiniz? Bu konudaki tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
KardelenYB Betu diyetle hemen kontrol altına alabilirsin gebeliğinin sonuna kadar diyet ile He diyet ile olmuyorsa diyet + İnsülin iğnesi ile hamilelik sonuna kadar tedavi uygulanıyor
Elfynsmr Betu şeker yğklemesi yaptırmadım açlık tokluk bakarak tokluk şekerim yüksekti bende diyete başladım kendi kendime. Beyaz ekmeği patatesi balı reçeli tatlıyı ve çoğu meyveyi öğünümden çıkardım 1 hafta içinde normale döndü arada hamileyiz canımız istiyor tabi bişeyler onlardan da çok az nefsimi öldürcek kadar yedim yediğim zaman yükseldiğini anlıyorum yürüyüş yapıyorum ya da yoğurt yiyorum
Nuris90 hemen diyetle beslendğn ilk öğünde düzeliyor. Diyet de diyet gibi değil yani ben bitiremiyorm tabaği.
Nuris90 Betu evt beyaz ekmek patates tatlı seker cok meyve tuketmedğn takdirde hemen hemen herkesn duzeliyo nadir olarak duzelmzse insuljn basliyolar knla duzeliyo ama cok gerekmiyo insulin cok az duydm insulin baslanan bozma moralini ben de cok uzulmstm hic uzulck bisi yok hemen duzeldi surekli yediklerime.dkkkat edip sekermi olcuyorm.
Nuris90 Asenana benim cikolata istiyordu bazen meyve yerine 2 3 küçük kare yemeye basladm dun baktm yukselmiyor yukselse yemem
Betu Nuris90 Teşekkür ederim tecrübenizi paylaştığınız için. Dikkat edildiği sürece büyük bir problem olmuyor sanırımİ, fakat insan annelik duygusuyla ister istemez biraz tedirgin oluyor.
Asenana Nuris90 ben 1 hafta uygulayabildim listeyi sonra bıraktım çok değil sınırda şekerim dikkat ediyorum yerken sadece
Betu Nuris90 bu noktada dengelemek önemli. Doktorum meyveyi kesmedi ama mutlaka bir proteinle(Süt, yoğurt, ayran,kefir) beraber tüketmemi söyledi.
Betu Elfynsmr meyveyi yoğurtla beraber tüketebileceğimi söyledi doktor. Ama tabi herkesin değerine göre farklı öneriler sunuyordur. Dikkat edildiği vakit baya farkediyor anlaşılan👍
Elfynsmr Betu ben korktum da o yüzden tüketmiyorum çoğu meyveyi bana da hemşirem tavsiye etmişti hem tatlı hissinide bastırıyor
Ecektn Betu ilk hamileligimde gebelik sekerim vardı yuruyus ve diyetisyene giderek normale donmustu fakat 31haftadan snra dikkat etsemde aclık kan sekerim dusmedi hiç insuline baslamıstık bebegimide 37+5 de sezeryanla dogum yaptım 4.5 kg cnku🙈 Normal dogum bekliyorduk fkt bebek iri olunca mecbur sezeryana dondu doktorum
Betu Ecektn sağ salim kucağınıza almışsınız çok şükür 🙏🏻İlk gebeliğimde dediğinize göre, başka gebeliğiniz de oldu sanırım. Diğerlerinde de yükseldi mi şeker değeriniz?
Ecektn Betu suan yine hamileyim 🙈 kan tahlillerimi haftaya yaptırıcam oncekinde seker cıktıgı için dr um hamilelik basında istedi bu sefer cıkarsa yine diyet yuruyuş dengelicem ☺️ Cok buyuk sıkıntı olmuyor diyecegim o ki braz dikkat edince en kotu insulin onda bile benm yine yuksek cıkıyordu 😑suyum fazlaydı birde bebek 2-3 hafta onden gidiyor İnşallah sizde saglıklı bir sekilde kucagınıza alırsınız kuzunuzu 🙏