Merhaba sevgili anneler, öncelikle etkilenebilicek olanlar okumasın lütfen.Güzel bit gebelik geçirdim ne kusma ne bulantı herşey yolunda gitti mide yanmaları dışında.32. Haftamdan sonra hergün 7 tane hurma tükettim , merdiven çıktım, squat yaptım, hergün evimi temizledim son hafta hatta oturup yer sildim.38. Haftamda ilişkiden sonra nişanım geldi.Doğumun başladığı ogünde eşimle ilişki yaşadık.Sabaha karşı 5 gibi gece regl sancısı gibi ağrıyla uyandım şiddetli değildi.Merdiven çıktım yürüyüş yaptıö evin içinde duşa girdim.Eşim 8 gibi uyandı işe gitmemesini söyledim sancılarım düzenli geliyordu ama dayanılmaz değildi doktoruma haber verdim hastaneye gelmemi söyledi.9,30 gibi hastanedeydik muayene oldum 5 cm açıklık vardı. Yatışım yapıldı odamda gezinmeye hareket etmeye başladım 1 saat sonra tekrar muayene edildi 10,30da 8 cm açıklığım vardı herşey çok güzel ilerliyordu ve ben dayanılmaz sancılar hissetmedim.Doğumhaneye alındım herkes baya şaşkındı bu kadar açıklıkla nasıl öyle göründüğüme.Saatler geçti 9 cm açıklıkta takılı kaldık 2,30 gibi suni sancı takıldı.Ağrılarım şiddetlendi 1 saat suni sancı verildi ama hiç bir gelişme olmadı.Doktor artık yeterince beklediğimizi bebeğin tam kanala giremediğini başının veya kilosunun tahmininden daha fazla olabiliceğini söyledi.Dayanılmaz ağrılarımdan sonra bunu duymak ve son ramak kalmışken ağlaya sızlaya ameliyathaneye alındım. Epidural takarken canımdan can gitti burdaki arkadaşlar sinek ısırığı dediler ama benim belkide sancılarım olduğu için çok zorlandım ikisini karşılamakta.Sürekli ağlıyordum ve şaşkındım elimden gelen herşeyi yapıp ameliyat olmak ve sonrasındada acı çekicek olmak gerçekten yıkıldım.Bebeğimi çıkardılar normalden kilosu bi tık fazla idi. Ama bi görseniz pamuk gibi bir oğlan bal dudaklı tertemiz doğdu yıkanmasına bile gerek yok dediler ☺️öpüp kokladım sonra götürdüler benide 40 dakika sonra odama çıkardılar.Herşey gayet iyiydi ağrım sızım yoktu taki sondamı çıkardıktan sonra idrara çıkmam gerektiğini söylediklerinde.Su içiyorum sıvı tüketiyorum ama bi türlü olmuyor.Sabaha karşı anestezi teknikeri ilaç verdi.Saniyeler sürmeden nöbet geçirmeye başladım.Kendimi tutamadığım titremeler diş kasılmaları tansiyonum nabzım aşırı yükseldi dayanılmaz ağrım vardı hiç geçmicek ve ölüyorum sandım.Sakinleşmemi söylüyorlardı ama elimde değildi ağrı kesici yaptılar biraz kendime geldim.1 saat sonra serum bitince tekrar nöbet geçirdim bu sefer kıyameti kopardım diyebilirim eşime doktoruma haber vermesini söyledim.Doktorum geldikten sonra sonda taktı anestezinin yan etkisinden dolayı olabiliceğini mesanenin dikişlerime baskı yaptığını söyledi sonda takılır takılmaz rahatladım.Ağrılarım geçti 5 6 saat sonra yüreyebildim.Şuanda hafif sızlamalar dışında aşırı ağrı hissetmiyorum bi kaç saat sonra taburcu olacağım.Umarım herkes ağrısız sızısız bi çırpıda evladını kucağına almak nasip eder.❤️