Demir İlk dozumu 20 haftalıkken aldım.Ebe diğer dozu 28. Haftamda diğerini ise 30 dan sonra yazmış.Toplamda 3 doz olacakmışım.Fakat uygulamada okudum,tetanoz aşısını 1 ay arayla olmam gerekiyormuş.Sizin nasıl oldu? Doğru mu bu?🤔
AHFKASAP Demir İlk doz 20 haftalıkken oluyor. İkinci 1 ay sonra ve 3.doz 6 ay sonra. Yani 3.doz gebelik içerisinde olmuyor. Ben toplum sağlığı merkezinde çalışıyorum bu şekilde olması gerekiyor kesinlikle. Yani sizin ebeniz yanlış söylemiş.
Ayse1608 AHFKASAP ikinci dozu başka ilde yaptırmak istesek yaparlar mı ? Birde tam 20 demi olması gerek mesela 19+5 felan Olur mu ☺
Aysegulfatih Demir ilk doz 20.hafta da ikinci bir ay sonra yapıldı üçüncü doz doğumdan sonra yapılacak hamilelikte sadece iki doz yapıyorlar
ozgeilhan İki doz yazdı bana doktorum ilkini 24 ikincisini de 28 haftalıkken olcak şekilde... yarın yaptırıcam ikincisini de 😊
TospikAnne Demir canım bana da sağlık ocağı gün vermiş hemşire bende doktoruma söyledim. Üstelik bana 17. Haftamda yazdı ilk dozu. Doktorumda dediki Hayır ben sana olacağın zamanları söyleyeceğim dedi. Sende bi doktoruna söyle istersen.
Ilkannelik Demir tetanoz 20.. hafta Ve 24.. Haftada yapiloyor. Iki asi arasında 4 hafta geçmiş olması gerekiyor. Yanı illa 24 te olacak diye bir şey yok bu 25 te yada ilerleyen haftalarda da yapılabilir aslında.
Demir Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar.Doğruymuş o halde,yazan herkes 1 ay arayla demiş. Bu durumda en doğrusu doktorumu arayıp bilgilendirmem olacak değil mi ? @AHFKASAP Şu an 24+3 üm tam zamanı o zaman.
deletedmom16 [bilinmeyen] valla kızlar ben hiç aşı olmayacagiiimmm sansliyim o konuda çünkü geçen sene kizima gebeydim şimdi ise oğluma gebeyim Ebe sen zaten geçen sene gebeydin o zaman vurmuştuK şimdi vurmaya gerek yok dedi 😄😄 çok mutlu oldum
AHFKASAP Ayse1608 Başka bir ilde yapmayabilirler. Aile hekiminiz neredeyse orada yapılıyor ama sormak gerek. Çok uzun süre kalacaksanız başka bir ilde durumunuzu söylerseniz yardımcı olurlar. Ama 1-2 hafta falansa sorun olmaz döndüğünüzde de aşınızı olabilirsiniz. 19+5 te olabilir 1-2 günden birşey farketmez