Bugün istanbul Pendik Marmara hastanesine randevum vardı normalde Sultanbeyli devlet hastanesinde takip ediliyorum ve sultanbeylide oturuyorum kaynanamla yaşıyorum annemlerin Pendik’te evi var ve başka şehirde yaşıyorlar annem doğumda gelicem dedi Pendik’teki evimizde dayalı döşeli o evi açarım eşinle gelirsin kalırız lohusalığını orda geçirirsin bende sana yardımcı olurum dedi kaynanam çalışıyor evde tek başıma lohusalık geçirip çocuk bakmaya alışmaya çalışmaktansa birde annemi hergün bir saatlik yol çektirmektense tamam dedim annem doğuma yakın gelicek bende Ondan ötürü Marmara hastanesine gelmeye başladım evimize yakın olduğundan orda takip ediliyim annem gelince Pendik’e geçicem sancı falan gelince direk oraya gidebilelim diye düşündüm neyse bugün ikinci defa geldim kontrol için ilk kontrolüm gayet güzel geçti doktor herşey normal 32haftalık dedi iki hafta sonra tekrar gel dedi son aylar olduğundan iki haftada bir kontrole çağırıyormuş bugünde ikinci kontrolüm için gittim üç hafta sonra sonrasına buldum randevuyu malesef randevusuzda almıyorlar birde mesela ayşe hanıma alıyorsunuz ya randevuyu ayle doktor yerinde olmuyor genelde asistanları bakılıyor ama geçen gittiğimde doktor bakmıştı öyle denk geldi bu kontrolümde malesef stajyer yani asistanı vardı ve ben ilk gebe kalıp hastaneye gittiğimde doktorum geç döllenme olmuş 18 ocak değil son adet tarihin sorulunca 1 Şubat demen gerekiyor dedi hatta ilk kontrolümde kese göründü 5 haftalık kalp atışı başlamamış dedi bugün bu salak asistana dedim normalde son adet tarihim 18 ocak ama takip eden doktor 1 Şubat olarak söyle geç döllenme olmuş dedim yok diyor son adet tarihin neyse onu yazıyoruz cihaza neyse tamam dedim geçen kontrolde doktora söyledim o birşey demedi tamam dedi bu salak asistan ısrarla olmaz falan yaptı neyse tamam dedim geçtim ölçümleri falan yapıyor bebek iki hafta geriden geliyor olması gereken kiloda değil demeye falan başladı ben aşırı gerildim herşey normal gidiyor denildi bana bu haftaya kadar bir akıllı sen mi çıktın yani ki doktor dese ciddiye alıcam ama asistanı ve birşey biliyor gibi değildi ben normalde cinsiyeti biliyorum ama burda birçok arkadaş değişiyor falan diyince her gittiğimde soruyorum doktora alışkanlık olmuş bunada sordum biz araştırma hastanesiyiz cinsiyet tahmini yapmıyoruz dedi bilmiyorum anlamıyorum demiyorda böyle saçma bir cümle kurdu ve beni aşırı sinirlendirdi ki bir önceki kontrolümde doktoruma sordum erkek dedi oda aynı hastanede asistan böyle dedi biz sadece ölçümlere falan bakıyoruz dedi bende iyi bu hastanede takip edilen hastalar cinsiyeti doğumda görüyor yani dimi dedim çünkü beni çok gerdi neyse sonra git nst odasına geliyorum dedi bende o sıra çocuğun detaylı ultrasonda bacak arası fotoğrafı vardı hocam buna bakınca anlıyor musunuz dedim yok anlamıyorum dedi sabır çektim gittim nst odasına o bahsettiğim ultrason fotoğrafını buraya daha önce yükledim bu arada yoldan geçen birine sorsan söyler cinsiyeti ama bu gerçekten ya bilmiyordu yada gıcıktı bence bilmiyordu niyesini birazdan anlatıcam neyse gittim nst odasına ama ağlıyorum o söylediklerinden sonra hani kilosu falan iyiyken nolduda böyle oldu diye düşünüyorum beni Nyse nst odasına bıraktı gitti bu 40 dakika sonra geldi tabi cihazı çıkarıp kalkamıyorum ne olur ne olmaz falan diye bende kaldım bekledim en son geldi odaya gel dedi kalktım gittim neyseki doktor gelmişti ben dönünce doktora anlatmış demekki doktor uzan dedi bende kontrol edicem dedi Kontrol etti herşey normal sadece bebeğin kafası bir hafta önden gidiyor ama Buda kötü birşey değil normal dedi detaylı ultrasona girmişsin orda normal çıkmış zaten sorun olsa orda görünürdü diyip içime su serpti resmen bir önceki ölçümlerde yanlış o kağıtları ver bana al sana bunları dedi Yani asistanın yaptığı ultrason fotoğrafını ölçümünü aldı kendi yaptığını verdi böyle dengesiz küstahları koyuyorlar böyle insanın moralini bozuyor gerçekten çok üzdü beni hakkımı helal etmiyorum asla birdaha kontrole bile gitmek istemiyorum resmen ama bu asistanlara denk gelmemek için napabilirim bilmiyorum bilgisi olan aynı durumu yap şıyan var mı acaba ?