42m Nur14 benimde suan bebeğim 8+4 kalp atışı var crl 1,98 cm ama kesemin boyutu 6+4 müş 2,04 cm dedi iki hafta sonra tekrar bakalım dedi 😞 kesem iki hafta geriden geliyormuş banada doktor kese gelişmezse gebeliğin son bulabilir gibi şeyler dedi 😌
Nur14 Bireylulmasali doktor olabilir dedi iki hafta sonra belli olur herşey dedi şuan 7 ci haftadayız
Prenses23 Nur14 kuzum doktor bana bebek görünüp kalp atışı duyulduktan sonra kesenin hiç bir önemi yok dedi. Yolk kesesi 6 mm den büyük olmadığı sürece sıkıntı yok demişti. Ben sormuştum kese küçük olsa bir şey oluyor mu diye merakımdan ilk haftalarda … Bence herşey yolundadır senin
Prenses23 Nur14 ve ayrıca zaten 5 haftalık gebelikte kese 2-4 mm civarında oluyor. Ve her gün 1 mm büyüyor. Bu durumda 20 mm zaten normal oluyor hesaplarsan
Bireylulmasali Nur14 ne alakası var ya benim minicikti maşallah senin zaten olması gereken boyutta.Kese boyutuna 30 ekleyip 7 ye bölünce kaç haftalık olduğu çıkıyor senin de şu an 7+1 çıkıyor bence doktorunu değiştir sinir oldum
Nur14 Prenses23 doktorlar kese küçük yavaş gelişiyor büyüyor diyor 😣 korkutuyorlar gebelik sonlanabilir felan denildi korktum bende
Nur14 Bireylulmasali haklısın. Pskolojımı maf ettiler. Kaçtane doktora gittim eve kese küçük bekleyip görücez diyip duruyorlar 2 tane doktorda kalp atişi var önemli olan kalp atişi diyor kese gelişir zamanla dedi
Prenses23 Bireylulmasali Nur14 kesinlikle katılıyorum. O doktora tekrar gitme. Kese gelişimine ilk başta bakıyorlar her gün 1 mm büyüyor mu diye. Zaten düzenli büyümediğinde bebek görünmüyor. Benim iki kaybım oldu bu yüzden daha önce. Düzenli büyümüş ki bebek görünmüş kalp atışı görünmüş. Ben hiç bir zmaan görmedim bebeği gördükten sonra kese boyutuna bakan dontor. Hatta bu gebeliğimde sordum. Kesem kaç mm dedim. Keseyi ne yapacaksın ne önemi var bebeği gördün kalbi duydun zaten ded. Ve hepsi bunu dedi. Değiştir bence o doktoru
Bireylulmasali Nur14 ya benim kesem daha ufaktı bana hiç öyle bir şey demedi doktorum zaten önemli olan kalp atışını duymak ki zaten duymuşsun bence bebeğine odaklan stres yapma ve maşallah kese boyutu çok iyi doktorumun bana anlattığı kadarıyla söylüyorum ben de.
Bireylulmasali Prenses23 hatta bebek göründükten sonra ultrason kağıdında kese boyutu yazmaz artık zaten kese sağlıklı gelişmezse bebek de olmaz bazı doktorları anlayamıyorum.Ben kalp atışı için gittiğimde dr bebeği görmek için bayağı uğraştı tabi ben ekrana bakıp korkuyordum ters giden bir şey mi var söyleyin diye yalvardım doktoruma o anda bile sakinliğini korudu endişe etme dedi ve şükür ki bebeği gördü ufacıktı ama o güven bakışı ve konuşması beni çok rahatlatmıştı Allah razı olsun doktorumdan
Nur14 Prenses23 benimde günde büyümüyor 10 günde 6 mm büyüyor doktor yavaşta olsa düzenli bir büyümesi var dedi endişeleniyorum bende bebek büyük kese küçük nasıl olacak diye hiç çevremde ben gibi olan yok doktorda çok nadir olan birşey bu dedi
Prenses23 Bireylulmasali aynennnn öyle canım. Ki kese boyutu da gayet normal çok saçma geldi bana doktorun düşüncesi. Dediğin gibi artık sadece crl boyutu yazar ve gebelik haftası da ancak onun boyutuna göre hesaplanır. Artık kese boyutunun bi önemi yok …
Nur14 Prenses23 Teşekkür ederim baya rahatladım 5 haftalıkken 4mm di 6 ci haftada 9 mm ken bebekle kalp atişini duyduk 10 gün sonra gittim 16 mm olmuştu kese doktor çok yavaş gelişiyor büyüyor dedi ilk defa böyle birşey duydum aspirin verdi onu kullanıyorum