Merhaba kızlar hastahaneden sıcak sıcak doğum hikayesi ile geldim 🥰
39+0 olduğumuz gecesi tuvalete gitmek için ayağa kalktığımda suyumun boşaldığını gördüm eşimi uyandırdım doktorumu aradık. Hastahaneye geçtik. Hiç sancım yoktu çok korkuyordum 🙊 açıklık muayenesi yapıldı parmak ucu kadardı. sancın yok yatışını yapalım suni vereceğim dediler ve hafif hafif vermeye başladılar. Açılmam ilerliyordu 4cm olunca epidural alalım dedim doktora o da kabul etti anestezi ve ameliyathaneye yönlendirdi. Kendisi ebelerle iletişim halindeyim onlar doğum yaklaşınca beni çağıracak deyip gitti. Epidural takıldım ama bir aksilik vardı sağ tarafımda sancı hissetmiyordum ama sol tarafım aynıydı. Bunu söylediğimde bi doz daha yaptılar yine uyuşmadı bi doz bi doz bi doz daha derken artık yorulmuştum. Ebe muayene etti tam açıklık hadi çatala gidelim dedi ve ayağa kalktığım an sol bacağıma o soğuk soğuk epidural yakmaya başladı. Doğum sancısı ne ki 😢 hemen ameliyathaneyi aradılar falan Tabi ki adam hiç şey şeyi üzerine alınmadı. Takılan bant alerji yapmıştır belki falan gibi saçmaladı. O ara doktorum geldi. Sancı geldikçe ıkın diyorlar ama ben ıkınınca kaslarım kasılıyor ve bacağım inanılmaz derece yanıyor. Sanırım sol tarafımda anesteziyi kasıma vurdular bilmiyorum. Beni öyle gören doktor çıldırdı. Anestezi doktorunu çağırdı. Ben böyle nasıl doğum yaptırayım falan dedi yanlış mi yapılmış kasa mı yapılmış her neyse artık. Birkaç kere denedim ama olmuyordu güzel ıkınıyorsun ama yarıda kalıyor uzun olması lazım ama benim ıkınmam bittiği an ağlamaya bağırmaya başlıyorum bacağım yanıyooooooorrrr diye ☺️Sonra bana bebek tehlikeye girdi sana ıkın diyemiyorum çok yoruldun bacağın kötü seni biraz bayıltıp kesi atıcam öyle yaptırcam dedi. Sonra bana bir şey yaptılar sadece ıkındığımı birinin üzerime bastırdığını hatırlıyorum ve bebeğin çıktığını. Bacaklarımı oynatmayayım diye bağlamışlar çatala falan çok kötüydü. Sonra bebeğin kalp atışları yavaşladığı için hemen çocuk doktoru oradaydı kontrol etti sonra ortalığı inletti al yanaklı güzel kızım ☺️ plesentanın düşmesini beklerken doktorum bi yandan bacağıma masaj yapıyor falan aaa geldi plesentan derken bi baktık plesenta göbek kordonundan ayrılmış içerde kalmış gelmiyor 🤭 karnıma bastırdı falan ama seni çok yordum bayıltıcam tekrar dedi ve tekrar bayıldım. Uyandığımda hala çataldaydım eşin dışarda mahvoldu seni görmek istiyor hadi indirelim artık seni dedi sonra çıktım eşimle sarıldık ağladık falan ☺️ Çok fazla dikişim var kızlar . Şuan sıkıntım dikişlerimden oturamıyorum yatamıyorum ve sütüm gelmiyor bakalım inşallah o da zamanla gelir.
-tavsiye olarak söyleyeceğim-
🌸kesinlikle gecelik öneririm büyük rahatlık oluyor.
🌸Sancı çekerken plates topu ile karşılamak çok iyi oldu imkanınız varsa yanınızda götürün.
🌸depend harika bir şey muhakkak edinin. 170boy 74 kiloyla doğuma gittim l çok rahat oldu sıkmadı.
🌸 sütüm gelmediği için hastanenin verdiği mamayı kullanıyoruz ama keşke daha önce araştırıp öyle yanıma alsaydım dedim.
aklıma gelenler bunlar sormak istediğiniz bir şey varsa yardımcı olurum ☺️