AslHnna Hiç üzülme canım bu durum cidden çok yaygın ve ilk olduğunda mutlaka herkes senin gibi hissetmiştir benimde 2düşük ve 1kimyasal gebelik olarak toplamda 3kaybım var bana da ilk gittiğim doktor ilk gebeliklerde düşükler normal deyip kese gelişmediği için kürtaj dedi 3ay korunup tekrar hamile kaldım ve öğrendiğimin ertesi günü düştü acile gittiğimde kimyasal gebelik olduğunu öğrendim artık bir sorun olduğunu düşünmeye başladım ve kendimi toplayıp üniversitede bir profesöre gittim hamile değildim yaşadıklarımı anlattım ve ne yapmam gerektiğini sordum tabi bu arada araştırma yaparak bu pıhtılaşma olayını öğrendim doktor düşükleri normal karşıladı yaşın genç bir sorun çıkacağını zannetmiyorum ama yine de için rahat etsin diye genetik test yaptıralım pıhtılaşmaya baktıralım ve birde rahim filmi isteyelim dedi nadiren de olsa rahimde perde olabiliyormuş buda düşüğe sebep olurmuş hepsini yaptırdım toplamda 3haftada sonuçlandı eşimle benim kromozom sonuçlarımız normal çıktı rahim filmimde de bir sorun yoktu bende iki gende heterozigot pıhtılaşma çıktı yani çok önemli bir seviyede değilmiş ama doktor tedbiren iğne vereceğini söylemişti hamile kal öyle gel dedi bana o sırada hastane pandemi hastanesi oldu bende özel bir kliniğe devam etmek zorunda kaldım hamile kalıp gittim sonuçlarımı götürdüm düşüklerimden bahsettim ama bana kalp atışı duyana kadar iğneye gerek olmadığını söyledi ve sadece coraspin 100mg verdi ve tam 6 haftalık olduğunda tekrar düşük yaptım hatta bu düşüğüm 1temmuzda oldu 30temmuz son adet tarihim ve düşünmeye başladığım andan itibaren hergün folik asit aldım ve coraspin 100mg. Tekrar üniversitedeki hocaya gidip durumu anlattım o anda hamileymişim bilmiyordum bana iğne vermesini istedim 4haftalıktı gittiğimde oda keseyi görünce rapor çıkartıcam öyle vericem dedi ben ısrar ettim 1kutu yazdı bana ücretle aldım 5+5te keseyi gördük ve rapor çıkarttı raporsuz pahalı bir ilaç çünkü ben katkı payda ödediğim için 2kutuya 60tl ödüyorum kutusunda 10tane var ücretsiz alabilende varmış bu ilacı doktorun yazdığı tanı kısmı önemliymiş neyse şu anda 8.haftaya girmek üzereyim 4.haftadan beri oksapar 0,4 ve coraspin 100mg ile ilk kez gebeliğim bu kadar ilerledi tabi sağlıklımı bilmiyorum bugün kalp atışı için gideceğiz inşallah herşey yolundadır 🤲 Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama fikir olsun diye yazdım ben ilkinde epey cahildim doktorlara güvendim sana tavsiyem kesinlikle o testi yaptır çünkü pıhtılaşma çok yaygın bir durum ayrıca düşük çıksa bile iğne vermeyen doktorla devam etme işe yarıyormu doktorlar bu konuda kararsız benimki bile garanti vermiyor muallakta bir durum diyor ama sağolsun istedim diye tedbiren verdi bir zararı yok çünkü ama vermeyen doktorlar var ayrıca sakın neden başıma geldi deme ben hiç isyan etmedim vardır bir bildiği geciktiriyorsa güzelleştiriyordur dedim ve bana hep kısa sürede tekrar nasip etti önlemimizi alıp gerisini rabbimden duayla sabırla isteyeceğiz ben yaşadıklarımdan bunları çıkardım en azından hamile kalabiliyoruz hamile kalmak için onca çabalayan arkadaşlar var rabbim hepimizin yardımcısı olsun anneliği hakeden hasretiyle yanan hiçkimsenin kucağını boş koymasın hayırlı Sağlıklı evlatlar versin hepimize inşallah sağlıkla kalın 🤲