esraaoz Öncelikle rabbim bütün hamileleri bi avazda kurtarsın inşallah🙏🏻 gelelim benim hikayeme🙈38+5te doktor kontrolümde çatı muayenesi olmuştum ve çok rahat geçti kendimi hiç sıkmadım doktorum 2cm açılmam olduğunu çatımın çok uygun olduğunu ve çok kolay normal doğum yapabileceğimi söyledi.O kontrolden sonra günde 7tane hurma yedim.39+5te gece 3e kadar uyuyamamıştım yattım tam uykuya dalacakken bi anda pijamam istem dışı ıslanmaya basladı anladım suyumun geldiğini eşimi uyandırdım sıcak duşa girdim ama sancıların hemen başlayacağını düşünmemiştim sancılar girmeye başladı duştayken eşimle dakika tuttuk ilk 6dakikada bir girmeye başladı duştan çıktım 4dakikaya düştü hemen evden çıktık hastaneye gittik kendi doktorumu arayıp çağırdılar o sırada başka bi doktor muayene etti 6cm açılma dedi ama sancıdan duramıyorum eşimle beni bi odaya aldılar eşim üstümü çıkarıp ameliyat önlüğü giydirdi sonra beni doğumhaneye alacaklarını söylediler eşimle sarıldık ağladık 4.30da girdim doğumhaneye çatala aldılar ve 10dk içinde açılma 9cm olmuş doktorum geldi ıkınmam geliyo ıkınıyorum ama yeterli olmuyor sancı vurdukça bağırdım allah rızası için beni kurtarın diye sonra kendimi dizginlemeye çalıştım biticek geçicek diye ıkınamıyorum yorgun düştüm uykusuzum doktorum yaparsın sen 2kere güçlü ıkınırsan bebeğin kucağında diyo ama yapamıyodum sonra sabah ezanını duydum hep rabbiesir duasını okuya okuya ıkındım bebeğimin başı çıktı bi kere daha ıkındım vücudu çıktı ve saat 6da bebeğim doğdu sancı bıçak gibi kesildi bebeğim o kadar güzeldi ki her şeye değer dedim sonra bebeğimi götürdüler bebeğim çıktı ama hala tam anlamıyla rahat değildim içimde rahatsız eden bir şey vardı kesi atılmıştı doktorum dikişlerimi attı şimdi plasentayı çıkarıcam dedi çıkardı ve o an ki rahatlamayı anlatamam bulutların üstüne çıktım sanki.Benim doğumdan sonra çok sırt ağrım oldu şimdi geçti çok şükür dikişlerim biraz ağrıyo o kadar.13günlük bebeğim yanımda uyuyo şimdi rabbim herkesi bi avazda kurtarsın evladını sağlıkla kucağına alsın inşallah 🙏🏻🙏🏻
Eslem23 esraaoz Allah analı babalı büyütsün inşallah canım kesi ve dikiş zor mu hissettiniz mi ağrı oldu mu o esnada
Merveturksoy Ay maşallah herkese böyle doğum kaç kilo doğdu acaba bizim ki 4 kiloyu geçicek normal doğum pozisyonunda ben nasıl çıkarıcam kara kara düşünüyorum 😰
esraaoz Merveturksoy 3850doğdu canım bebeğim biraz iri olduğu için kesi atıldı doğum kanalına girmesi o yüzden zor oldu biraz rabbim sanada kolay doğum nasip etsin😊
Merveturksoy esraaoz ama herkes toplu bebek daha çabuk doğuyor diyor bakalım 37 de 3700 du 38 e gircez bu hafta doktor ne dicek ama iri bebek de skinti ağrılar uyutmuyor sagolsun
esraaoz Merveturksoy bilemiyorum birazda ilk doğumum nasıl ıkınacağımı bilemedim ben doktorum 10dakikalık işin vardı dedi ama ben pek ıkınamadığım için 1.5saat sürdü
Ebru-123 Merveturksoy 35.haftada 2600 dü .37 .haftaya girdik sizinkine bakinca benimkinin kilosu cok düşük 😔kilo almasi icin yiyorum da faydali seyler ama
esraaoz Ebru-123 evet canım kesiyi atmadan iğne vurdu uyuşturdu kesiyi atınca bebeğim iki ıkınmada çıktı zaten orasıda uyuşuk olduğu için dikiş atılırken hissetmedim zaten o anda kurtuldum diye hiçbir şey umurunda olmuyo
Ebru-123 esraaoz peki ıkınırken kesiyi atiyor ya o zaman uyusturuyor mu .en cok ondan korkuyorum. Benim de normal olucak inşallah.ama korkuyorum ilk bebeğim
Merveturksoy Ebru-123 muz yiyin gün de iki kez birini akşam yatmadan 9nce yiyin solunuza yatin. Gün de 2 tane sade soda için ceviz süt da bunları zaten tuketiyorsunuzdir . Kaşar yiyin . Yumurta yiyin bn bunlarla beslendim çok kusmam olduğu için pek bi şey yiyemedim gebelikte
Ebru38 Allah analı babalı büyütsün inşallah hayırlı olsun,Maşallah hızlı bi şekilde ilerlemiş, doğumda önerebileceğiniz neler var bide öncesinde doğumu kolaylaştırsın diye yapmış olduğunuz şeyler varmıydı..
esraaoz Ebru38 amin inşallah.Ben sadece günde 7tane hurma yedim başka bir şey yapmadım canım önerebileceğim şey ıkınmayı iyi yapabilmeniz ben ıkınmayı pek beceremedim bilemedim ilk doğumum olduğu için ıkınma ile ilgili videolar izleyip bilgi edinin bence ve de o anda biliyorum çok zor ama sakin kalmaya çalışın bağırmayın ben çok bağırıp korktuğum için bebeğim korkmuş şimdi dokununca yada sesten falan hemen sıçrayıp korkuyo zamanla geçermiş bakalım
esraaoz Ebru38 Bide ben neden bilmiyorum doğumhaneden çıktıktan sonra çok üşüdüm resmen dişlerim takır takır birbirine vuruyodu saatlerce titredim yanınıza çorap ve kalın yelek tarzı bir şey almanızı öneririm
esraaoz Eslem23 amin inşallah canım hayır benim doktorum kesiyi atmadan uyuşturdu hissetmedim kesin atılırken ama bebeğim çıkarken orada yanma oldu dikiş atılırkende sinek ısırığı gibi hissettim bide o kadar büyük sancılardan sonra o dikiş anı falan umurumda olmadı açıkçası o kadar rahatlamıştım ki bide çok yorgundum kafamı geriye yatırıp uyumaya çalıştım 9ayın rahatlaması sancı rahatlaması falan insana uyku bastırıyo😂
Handemyyy Hurmayı kaçıncı ayda yemeye başladınız peki? Bu arada maşallah Allah analı babalı büyütsün bebişinizi🧿
esraaoz Handemyyy amin inşallah🙏🏻38+5te çatı muayenesinde doktorum 2cm açılma olduğunu söyleyince o gün başladım yemeye