berakmz ben ilk kontrollerimden beri devlet hastanesine gittim doktorumdan da memnundum ama tabi doğuma doktorunuz girmiyor tüm işi ebeler yapıyor. O gün hangi doktorun nöbeti varsa o gerektiğinde geliyor. Çok naz çekilecek bir yer değil tabiki devlet hastanesi aynı anda başka doğuran kişilerde oluyor ama sizin bekletinize bağlı memnun kalıp kalmayacağınız. Mesela doğum yaklaşana kadar ben odada tek başıma sancımı çektim ve bunu beni öyle zorlamadı hatta bazı konularda daha rahat etmemi sağladı. Tek kişilik odalarda doğum yapıyorsunuz çatal koltuğu, bebeğin kontrolünü yapıldığı yatak falan hep aynı odada başka bir yere geçmiyorsunuz sürekli. Duşa tuvalete izin veriyorlar ama düzenli şekilde bi nst bi serbest bırakıyorlar mecburen bebeğide takip edebilmek için. Zorlandığım tek şey artık doğum yaklaştığında doğumun başladığını anladığımda tek kalmak istememiştim, ebeler geliyordu sürekli ama artık ıkınmalarım çok güçlendiğinde bir ebe geldi ve hiç gitmedi. O ebe çok iyi biriydi çok güzel yönlendirdi en acı çektiğim anlarda teselli verdi sonrasında zaten Allah razı olsun hakkınızı helal edin diye diye bi hal oldum. Anlayacağınız karşılaştığınız ebede önemli bazı ebeler daha sert mizaçlı olabiliyorlar maalesef. Doğum sonrası ilgilenmeleri kontrolleride güzeldi hem benimle hem bebekle ilgili şeylerde. He olumsuz olarak tabiki diğer odalardan gelen bağırma sesleri strese sokabiliyor o konuda da kendinizi telkin etmeniz gerekiyor, kendinize odaklanmanız lazım olabildiğince. Doğum sonrası da lohusaların olduğu kata yani servise götürülüyorsunuz bebeğinizle birlikte ve oda da refakatçiniz alınmış bekliyo oluyor zaten.