Zeyha1 eğer sen kendini zor olacak diye şartlandırırsan zor olur . Ben 40+3 de suniyle yaptım . Birgün öncesine kadar çok korkuyordum panik halindeydim nasıl olacak diye birgün önce dualarımı okudum Meryem ana otu için . Pilates topumu da götürdüm hastaneye . Hastanelerin var aslında ama ben virüsten dolayı istemedim . Ertesi gün gittim Doğuma bana az ile başlamadılar yüksek başladılar suni sancıya ve gittikçe arttırdılar . Kendimi hep içten içe telkin ettim bu çocuk içinde kalacak değil dayanacaksın diye keza öyle de oldu . Tavsiyem şöyle olur sana hemşire beni yanlış yönlendirdi yatarak sancıyı karşılayın dedi ama doktorum geldi yürü bol bol ve eşin beline masaj yapsın dedi . Benim hareketlerimden dolayı açılmam çok kolay oldu doktorum bile tebrik etti suniyle ilk çocukta bu kadar hızlı açılma ve Kolay Doğum diye . Doktorum ne dediyse yaptım .
*sancıları ayakta karşılamak daha kolay
*oda içerisinde yürü ilk başlarda
*zaman ilerleyip sancı arttıkça yatağın ayak ucundan sıkıca tut oturup Kalkma hareketleri yap squat gibi
*pilates topun varsa götür yoksa hastaneden iste üzerine oturup kalkma hareketi yap ama düşme sakın dikkat et birisi tutsun olmazsa . Ben evde yaptığım İçin alışkındım. Topun üzerinde sonsuzluk işareti yap öne arkaya sağa sola git topun üzerine oturarak .
*ve doktorum bana açılma 8 cm bebek kanala tam girmemiş ara ara ıkın Doğumuna daha birkaç saat var dedi ben o ıkın dediği için hemen yine yatağın ayak ucuna geçtim sıkıca tutundum squat yaparken ıkındım ve 20 dakika geçmeden doğumum başladı bu seferde ebeler bana nolur ıkınma demeye başladılar 😂😂😂😂 çünkü doktorum başka bir Doğuma girmişti odada doğuracaktım Doğum haneye zor yetiştirdiler 😂 yine de sende bu hareketleri doktoruna sor istersen benimki böyle yönlendirdi bende hepsini yaptım ve kolay oldu . Eşinide tembihle belinin kuyruk sokumu kısmına sürekli masaj yapsın en büyük kurtarıcı doktor eşime masaj yap dedi sürekli masaj yaptı eşim . O squat hareketlerinde falan sürekli ovsun belini hem sancıyı rahat karşılıyorsun hem Doğum kolaylaşıyor