Herkese merhabalar öncelikle. Çok şükür ben de doğum hikayemi yazıcam sizlere. 8 aylık evliydik ve bebek istiyorduk . Aralık ayında hamile olduğumu öğrendim, dünyalar bizim olmuştu 😍 sorunsuz, bulantısız 17. Haftaya kadar geldik. 17. Haftamda da cinsiyetimizi öğrendik , bir oğlumuz olacaktı. Çok rahat geçen bir hamilelik oldu şükür. Bu arada Ankara Etlik Zübeyde Hanım hastanesine gidiyordum. 37. Haftada nst çekilmeye başladım. Ama hiç bir sancı çıkmıyordu . Böyle böyle 40. Haftamda doktorum artık doğumun başlaması gerektiğini söyledi. Ve çarşamba günü için yatış verdi. Suni sancıyla doğum başlayacaktı🤭 Heyecanla hazırlanıp hastaneye gittik. Doktorum alttan muayene etti. Ultrason, nst derken biraz sancım çıktı ve o sabah nişanım gelmişti. Bebeğim doğum pozisyonundaydı. Doktorum hemen doğumhaneye gitmem gerektiğini söyledi. Girişimi yaptılar. Ailemle vedalaştım ve içeri girdim. Tabi heyecan çok fazlaa .🤷♀️🙈 Çatı muayenesine geldi sıra. Herkesinn tecrübesi farklı tabi. Kendinizi sakın kasmayın doktor bakacakken derin nefes alın hiç acımıyor 😊 sonra sancı odasına geçtim yattım . Saat 12 civarıydı yanılmıyorsam. Suni sancı vermeye başladılar yavaş yavaş. İlk başta pek bir şey hissetmedim. Tabi ağzınızdan maskeyi çıkarmıyosunuz ve o çok bunaltıyo. Benim inanılmaz midem bulandı ve birazcık istifar ettim. Zamanla giderek arttırdılar dozunu ve gelip gidip alttan açılmaya baktılar. Sancı 1-2 dk da geliyor ve 10-15 sn kadar. Ama gerçekten zordu. Derken açılmam olmaya başladı 3- 4 falan . Sonra suyumu patlattılar ve ordan sonrası daha zor oldu. Yatarak karşılamak çok zorluyordu. Doktorlar yere bir örtü serip sancı gelince çöküp ıkınmamı söylediler . Öyle de yaptım. Ve artık git gide sona yaklaşıyoduk. Suyum patladıktan sonrası çabuk ilerledi. Açılmam iyice arttı. Ve bir doktor gelip sancı geldikçe bacaklarından tutup iyice ıkın dedi. Öyle de yaptım. Her sancı geldiğinde dediği gibi yaptım 2-3 derin nefes alıp ıkındım. Bebeğime kavuşmama çok az kalmıştı. Bebek iyice kanala yerleşmişti. Sonra o ses oda 4e sandalyee doğumm!! 🥳 ve hemen doğumhaneye geçtik. Çatala çıktım iyice ıkınmam gerektiğini söylediler. 3 - 4 ıkınmada bebeğim çıkmıştı. Ve sonrası öyle bir rahatlama 😊 bebeğimi gördüm ve çok güzeldi . Bu benim mi şimdi dedim 😍😍 bebeğin eşi çıktı ve dikiş atılacaktı. Biraz çok dikişim oldu ama o acılara değerdi . Uzun sürdü bekledim. Oğlum 3545 kilo 51 cm doğdu. Ve gayet sağlıklıydı şükür🤲 Bebeğimi koklattılar miss gibiydi. Doğumdan çıkar çıkmaz ailem bekliyordu. Birbirimizi gördük☺️ Sonra beni odaya aldılar bebeğimle. Refakatçi almıyorlar bu arada. O biraz sıkıntı oluyor. 2 saat hiç kalkmadan yattım daha sonra kalkıp kıyafetimi değiştirdim lavaboya gttim. Sonra asıl odaya aldılar 2-3 kişiydik. Tam 24 saati doldurup taburcu olduk. Genel olarak hastaneden memnun kaldım diyebilirim. Baya uzun oldu 🤭🤭 hakkınızı helal edin. Şimdi 4 günlük olduk birbirimize alışmaya çalışıyoruz. Ağrılarım var ve zor oluyor. Sütüm de hemen geldi şükür 🥳 bolca emziriyorum oğlumu. Çok güzel bir duygu. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah . Sizlere de sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin..🥰🥰