Masalalya59 Merhaba arkadaşlar kronik rahatsızlığınızdan dolayı mecbur kalıp gebeliğinizde kortizon kullanan oldu mu?
Ozgebyr Masalalya59 benim egzamam var hamilelikte çok azdı dayanamayacak duruma gelmiştim 18. Haftada kullandım doktor ilk 12 haftayı geçtiği için kullanabilirsin dedi ama ben krem olarak kullandım sadece 10 gün
Masalalya59 Waitingforgodot kaçıncı haftanızdasınız ve nekadar süre ile kullanacakmışsınız?? Düşük tehlikesini önleme amaçlı mı yoksa herhangi bi rahatsızlıktan dolayı mı?
Masalalya59 Waitingforgodot yüzümde şişlikler oluşuyor ara ara ve sadece kortizon indiriyor sanırım prednol plesentaya geçmeyen bir ilaçmış siZe bilgilendirme yaptı mı doktorunuz?
Waitingforgodot Masalalya59 18. Haftadayim, ilk 3 ay agrilarim olmadi ama 3-4 haftadir tekrar basladi. Iltihapli romatizma var bende.. ne zamana kadar kullanacagim agrilara bagli maalesef😕
Waitingforgodot Waitingforgodot bu ilaci fizik doktorum vermisti gebe kalirsan devam edebilir dedi,, agrilarim olunca da kadim dogumcuma sordum icebilirsn sknti yok dedi
Masalalya59 Waitingforgodot cevabın için çok teşekkürler..çok geçmiş olsun gerçekten çok zordur:((8 yıldır uğraşıyorum rahatsızlığımla 2.bebek düşüncemizi hep kortizon kullanmak zorunda kalırım diye erteledik..4.haftamdayım şişmelerim başladı yine ama siz ilk 3 ay kullanmamışsınız sanırım ilk 3 ay kullanımda Allah korusun yarık damak riski falan yazıyor heryerde sonraki aylarda hatta faydası var zararı yok diye bir yazı da görmüştüm..
NilGrl Waitingforgodot merhaba bendede aynı hastalık var 2 aylık gebeyim. Doktorum asla ilaç veremem dedi. Yürüyemiyorum bacağımdan. Çok zor
Waitingforgodot Masalalya59 Allah size de sifa versin , biz de sizin gibi bebek dusuncemizi ertelemek zorunda kaldik 3 yil, gonul isterdi ki hic kullanmayalim, cogu doktor risk gormuyor prednol u, mg az olmasi da beni bi nebze olsun rahatlatan bi yani
Masalalya59 Waitingforgodot anladım keşke zorunda kalmasak dediğiniz gibi ama mecbur kalırsamda kullanıcam ilk 3 ay.doktorum çok zorunda kalırsak avil dekort önerdi sonrasında geçmezse prednol kullanabiliriz dedi.içinde az mg olmak şartıyla umarım bir problem olmaz tekrar teşekkür ederim 🙏🙏🙏
Masalalya59 Ozgebyr çok geçmiş olsun sizede kremin bir zararı olacağını sanmıyorum ben olursam ya hap ya iğne malesef içim içimi yiyor ama mecbur kalırsam kullanıcam
Waitingforgodot Masalalya59 insallah ciddi bi yan etkisi olmadan atlatiriz bu surecleri bebislerimizle💕🌸
Waitingforgodot NilGrl yaa neden oyle dedi ki? Ceke ceke de olmuyor ya hangi bi gun dayanacaz ki 9 ay bu surec😢
NilGrl Waitingforgodot öyle mi oluyor bilmiyorum ki.. ilk gebeliğim. 2-3 haftadır aşırı sıkıntı tam kalçamda bacağımın üstüne basamıyorum ve yatamıyorum. Hamilelik öncsinde yoktu aslında. Uzun zaman olmuştu ağrım yoktu.
Masalalya59 @Waitingforgodot#en zor süreç ilk 3 ay zaten sonrasında az mg kullanılırsa zararı yok diyor doktorlar yinedebir gelişme olursa doktorlardan bu ilaç ile ilgili bilgi alabilirsek yazalım burdan arkadaşlar birbirimize haber verelim 🌸🌸🌸
NilGrl Masalalya59 evet çok iyi olur arkadaşlar. Benim ilk gebeliğim gebelikle ilgili hiç bilgim yokken ve çok endişelerim varken bir de bu hastalığım tetiklenince çok kötü hissediyorum kendimi. Mide bulantısı bir yandan bir yandan uyuyamam yürüyememek. Çok kötü bir dönem geçirdim 1 buçuk yıl atak dönemi yaşadım hastalığımda o günler çok kötüydü. Bir daha yaşarım diye o kadar korkuyorum ki. Allah kimseye vermesin.
Masalalya59 NilGrl aynen çok haklısın bu gbi platformlar dılında bilgi paylaşımında bulunabileceğimiz hiçbir yer yok hepimize şifalar diliyorum doktor kıntrolunden sonra kortizon kullanımıyla ilgili doktorumun dediklerinide buradan yazacağım size 🍀🍀