Öncelikle klasik bi girişle başlamak istiyorum ‘ ben doğurduysam herkes doğurur’ 🙈geçen 2019 yılında evlendim ve planlı bi sekilde 6 ay sonra pamuk prensesime hamile kaldığımı öğrendm hamileliğimin ilk 6 ayı cok sorunsuzdu karnm cıkana kadar anlamadm bile hamile olduğumu sonrada yavas yavas ödemler başladı biraz o zorladı sonlara doğru mide yanması vs derken cok sükür atlattık. Her hafta cuma kontrole gidiyodm 38+5 de catı muayenesi oldm ondan bile cok korkmustm ilk defa olucagı için aslında acımadı ama benm doktor doğumu tetiklesin diye cok kurcaladı o biraz canımı acıttı okadr yani korkmanıza gerek yok hiç neyse 2 cm acılma var rahim yumusamış normal doğuma uygunsun gayet dedi ben tabi hergn plates hurma yürüyüş ahududu yapragı çayına abanıyodm bence faydası cok oldu. Çatı muayenesinin ertesi günü nişan geldi ama agrı sızı yok hala neyse bekledim geçen persembe sabah iç çamasırımda biraz su farkettm emin olamadm bekledm eşimede işe git yine sen olmassa öglen gideriz kontrol zaten yarn bugnden gitmiş olur dedm eşim işe gitti doktorumu aradm sen gel bakalm dedi ögleden sonra gittik hala 2 cm acılma vardı haftan doluyo suyu azalmış gercekten biraz dedi haftasonuda doğurabilirsn ama salı her trlü yatısını yaparm 41 i beklemem sende dedi sonra nst de bebegimin hareketlerini yavas görünce bence yarın gel haftasonu araya girmeden suni sancıyla başlatalım dedi kabul ettik eve döndük tabi beni aldı bi heycan korku 🙈kontrolden sonra hafif regl sancısı gibi sancılarm başladı ama cok aldırış etmedm annem eşim ben kızma bilader bile oynadık benm kafam dagılsn diye😄neyse ben biraz sıcak suyla duş aldm yattım ama uyuyamıyorm heycandan hafif agrıda var ama önemsemiyorm herkes uyudu ben kaldm sadece gece 1 bucukta bi sancı girdi ama dedim bu farklı bişey galiba kendiliğinden sancılarm baslıcak herneyse takip etmeye calstm düzensiz oluyo ama 15 dk da bir geliyo gibiydi sabah 5 e kadar bekledm zaten sabah 6 da hastanede yatısm yapılcaktı derken hazırlandık gectk hastaneye sancılarm sıklastı tabi buarada ben kendimce 4 cm olmustr acılma diyorm doğumhaneye girdim muayene etti ebe hala 2 cm duyunca snir oldm falan nst ye baglandm sonra sancı odasına gectm orda bi kişiyi aldılar annem kaldı eşim cıktı mecburen sancılar sıklastı baya bi ve sertleşmeye basladı öyle olunca ben tutturdm epidural istiyorm diye ama kimse tınlamadı beni herkes geciştirdi doktoruma sormus ebeler oda galiba vermeyin demiş buarada bi saat sonra 5 cm olmustu acıklık sana hiç gerek yok kızım az kaldı bikaç saate doğurcan zaten dedi ama kadını öldüresim geliyo öyle dedikçe😄kısacası epiduralde yalan oldu 😄açılma 9 cm ken doğumhaneye aldılar beni ama hemen çatala çıkıp ıkınma evresine gecmedm sancı geldikçe ebenin elinden tutup yere çömeldm ve ıkındm sonra 10 cm olunca acıklık çatala çıktım orda devam ettm sancı geldikçe ıkındım kuvvetli bi sekilde ama kaç kere ıkındm bilmiyorm öyle bir iki kere de olmadı😄saat tam 10 da içimden balık gibi cıktı kızım hemen göğsüme yatırdılar o sancı anında yok oldu bebegmle ilgilenirken plasentada cktı ama bişeyler ters gidiyodu cok kanamam oldu normalde rahim kendini toparlaması gerekirken hemen benmkisi gevsemiş bu sefer cok kan kaybettim doktor onu durdurmakla ugrastı baya allahtan durdu bi süre sonra dikiş işlemlerine gecti kaç dikişim olduğunu söylemedi ama baya bi dikti gibi geldi bana..sanırm cok uzun oldu hakkınızı helal edin sıkılcak olanlar okumasın artk😄suan tek sorun benm pamuk prensesim sürekli uyuyo ve memeyi almıyo cok ugrasıyorz sütümde daha yok bakalm dua edin teyzeleri..Hepinize kolay doğumlar nasip etsin rabbim yavrularınızı sağ salim kucağınıza alın tez zamanda sorularınız varsa cevaplarm zaman buldukça 🙏