Cananoguz Pazartesi 35.haftaya giriyoruz ve doktorum çatı muayenesi yapacağını söyledi, erken değil mi? Çatı muayenesinden korktuğumu söyleyince de o zaman hiç normal doğum düşünme dedi bana :/
12340 Cananoguz Benim 36ıncı haftada oldu canım hiç korkma saniyelik birşey inanki 3 5saniye sürüyor o kadar kasma kendini yeter
Deletedmom417 Cananoguz allahalla ben devlete gidiyorum bana doğum zamanına kadar yapmıyorum çatı muaynesi dedi🤷
Melike145334 Cananoguz ben ılk doğumda da ikincide de yaptırmadı hep sancı anında bakılıp çatın çok iyi dendı bana
Ceco123 Cananoguz eğer yanlış hatırlamıyorsam bana yapmamislardi hatta 38 haftalıkken gitmiştim sancım vardı ve suyum geliyodu nst ye bağladılar sancı çıkmadı ama doktora sancım var gerçek sancı bu dedim azarlamisti beni yok işte benden daha mı iyi bilcen diye 😬 sonra ben ısrar edince alttan baktı 2 cm acilmam vardı direk yatış verdi doğum başlamış diyip o siradada çatin dar demişti 😅
Cananoguz 12340 gerçekten daha düşüncelerimde bile kasıyorum hatta çatı muayenesi hakkında yazılanları okudukça bile kasılıyorum. Sonrasında kanama vs oldu mu?
Cananoguz wangel ne bileyim 🤷🏻♀️ sanırım okuduklarımdan insanların çok fazla canım yandı vs demesinden. Bir de bir kere alttan muayene durumum olmuştu canım yanıyor gibi olup bıraktırmıştım. İstemeden kasıyorum galiba
Aselm25 Benim doktorum doğum öncesi hiç yapmadı ne zaman sancım oldu hastaneye gittim öyle yaptı açıklığım olduğu için normal doğum yaptım bir arkadaşımda yine sancısı başlayınca hastaneye gitti açıklığına bakıldı ve çatısı dardı mecbur sezeryan oldu
Cananoguz Aselm25 işte benimde istediğim bu. Sonuçta doğum zamanı ne olacağına karar verilir bakıldıktan sonra. Erkenden yapmaya ne gerek var anlamıyorum
Momster Cananoguz benim doktorumda ayni arkadasinki gibi yapiyor. Zaten bebegin kendi gelis zamanını bekleyecegiz o yuzden erkenden muayne etmeye gerek yok. O kendi gelmek istedigi zaman gelir biz de o an dogum sekline bakariz dedi 😊
06minigimym Cananoguz yani aslında mantıklı düşünürsen yapılması daha mantıklı catin darsa normal doğuma uygun değilse ona göre davranır doktorun son ana kadar bekle hoppa hadi çatı muayenesinde çatı dar sezeryana benim.bir tanıdığım 10 cm açıklıkla sezeryana alındı çatısı darmis keşke çatı muayenesi olsaydım dedi
Saskinana Cananoguz Ben dün oldum anlık bir sızı yani şu çektiğin strese bile değmiyor İnan 😌 Bende panik olmuştum yorumlardan dolayı ama gereksiz abartı bence. Normal doğum düşünüyorsan özellikle kendini sıkma. Ben gün sayıyorum doğum için normal istiyorum Allah nasib ederse. Öyle yada böyle doğum yapacağız bizler mucizeyiz acısını da mutluluğunu da en güzel şekilde yaşamak istiyorum rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah 😊
Eslina175 Cananoguz canim asla korkutmak istemem korkutanlarada cok kizarim ama kendini hazirla diye soylugorjm kime nasil yapiyorlar bilmiyorum kimi iki parmakla diyor oyle bir muayene sekli yokki /parmakla cati muayenesi olurmu hic cok cok daha ilerisine sokup bakiliyor bana dogumdan daha zor gelmisti cok aglamistim ama sanci esnasinda oda gecip gidiyor .
Sadeceeolsunn Cananoguz ben 38 de oldum bugün 40+1 yine oldum hiçbir şeyim yok ve çok az acıyor o yüzden tamamen bünyenize bebeğinize bağlı korkulucak bişey yok bende kanama falan olmadı olsaydı keşke belki sancım gelirdi
12340 Cananoguz Yok bende olmadı ama olanları burada okumuştum bazılarında olmuş bence o kastıkları için oluyor Saniyelik sürüyor bittiği an ağrı falan olmuyor zaten
Cananoguz Melike145334 her doktor neden bu kadar farklı anlamıyorum. Sonuçta doğum zamanı bakılır uygunsa normal değilse sezaryen olur zaten. Ben çatı muayenesinden korkuyorum diyince de direkt o zaman sezaryen düşün dedi ne yapmalıyım ben şimdi
Duygunecla Cananoguz çatı muayenesinden bu kadar korkuyorsan normal doğumu nasıl yapacaksin😳 doktorun haklı … bazı gebelerde çatı muayenesi yapılması gerekiyor ki bu oldukça ağrısız kolay bi işlem. Normal doğumda o çatı muayenesini açıklığı zaten her yarim saatte bir gelip yapacaklar 😊 hemde sancın varken. Normal doğum yapmış biri olarak söylüyorum..
Zeyyno_ Cananoguz Özele mi gidiosun bence korkmaya gerek yok kendini kasarsan korkuyu düşünürsen dha çok acır yani rahat ol 🤷
Neslhn Cananoguz buçatı muayenesinden yorumları okuduğumda bende çok korktum herkes korkuyor demekki acıyo diye düşündüm internetten başka yorumlara falan baktın hep tedirgin gittim doktorum bi muayene ediyim diyince başımdan aşağı kaynar sular döküldü ben korkuyorum hiç olmadım dedim farkındayım ama korkma normal doğum istiyorsun bi denemiş ol dedi sadece kasma kendinş dedi inanınki zerre acı hissetmedim 3 sn falan sürdü kalkabilirsin diyince ben şaşırdım bu kadar basit olduğunu bilmiyodum boşuna korkmuşum ve ben korktuğum için nişanım gelmeseydi kontrole bile gitmicektim
Yaseminnnnnnn Cananoguz bende 35te nstde sanci cikti o yüzden hemen alttan bakti acilmam yoktu bundan sonra hep bakacaz dedi nstde sanci ciktikca alttan bakilir. Hic sancin olmazsa dogum belirtisi hic yoksa bakmiyolar doguma kadar ama alttan muayene benim icinde cok zor geçiyor mecbur gidiyorum 37 oldum smdi pazrtesi yine kontrl var yine bakacak :(