Merhaba arkadaşlar benim de en büyük zevkim buradaki doğum hikayelerini okumaktı nerden bilebilirdim bu kadar erken yazacağımı:)
öncelikle hamileliğim sorunsuz geçti mide bulantılarının geçtiği 16. Haftadan sonra hiç hamile gibi değildim. Her işimi kendim görebiliyordum 57 ile hamile kalmıştım doğuma giderken 69 dum doğumdan hemen sonra ise 66 cıktım. Şimdi gelelim hikayeme
16 eylülde akşam tv karşısında eşimin göğsüne uzanmıştım o da karnımda bebiş ile oynuyordu. Bebiş bir sağa bir sola kaçıyor eşimse onu seviyordu. Bebiş bir anda toplandı eşim de kızdın mı bana babacım özür dilerim diyerek severken onu bir anda döndü mü artık nasıl bir hareketti anlayamadım pat diye bir ses geldi eşim “oha amma sert vurdu” dedi ama o sırada ben altıma sıcak bir şeylerin dolduğunu hissettim. Ayağa kalkmamla koltuğun batmış olduğunu gördüm su paçalarımdan akıyordu. Zamanında gelmiş olsaydı sancıları evde bekleyecektim ancak o an ilk aklımdan geçen duşa girmek oldu. Eşim girme hastaneye gidelim diyor eli ayağına dolaşmış ağlamak üzere ben sanki 38. Haftamdaymışım edasıyla sakin ol bir şey yok duşa giriyorum sonra çıkarız evden bana giyecek bir şeyler hazırla yatış olacaktır bugun ona göre kıyafet koyabilir misin torbaya diyebildim. Çıktım altıma depend koydum batmasın kıyafetim diye. üstümü giyindim ağrı sızı hiçbir şey yok. O an cok kısa kontrolümü kaybedip ağlamaya başladım. Çok küçüktü küveze alacaklardı ve hiçbir eşyası hazır değildi birkaç hediye gelen hastane cıkışı vardı onlar da yıkanmamıştı. Giyecek donu yok ona mı üzüleyim hastaneden onsuz döneceğime mi yoksa daha da kötüsü olur mu düsüncesine.. iğrenç bir andı. Hastaneye vardık hemen doktoruma haber verildi direkt çatı muayenesi yaptılar daha nst ye bile daha önce girmemiştim. Çatıda 1 cm açıklık vardı su azalmıştı ciğer geliştirici vuruldu 1850 1900 gram arası çıkıyordu kilosu beklenebilindiği kadar beklenecekti.
sancılarım gelmeye başladı önce 20 dakika sonra 10 sonra 5 ve en son 3 e kadar düştü gece 1 gibi baslayan bu sancılar ile sabah 8 e kadar sabrettim. Doktorum bebiş kücük olduğu icin riske atmak istemedğini söyleyerek sezeryan önerdi. 1 ay küvezde kalabilir dedi dünyam yıkıldı. Yakın çevrem harici kimseye söylemedim çünkü hastaneye gelinmesini istemiyordum muhtemelen bayram seyran gibi de geçmeyecekti. Sabah 9 bucuk gibi alındım sezeryana spinal denendi 3 farklı iğne ile hareket etmiyor olmama rağmen sırtımda iğneyi kanırttığı icin istemsiz o batırdıktan sonra hareket ediyordum hem beceremeyip hem bana söyleniyordu ah abla be bi durmadın yerinde tarzında ne abla be 3. Deneyişin beceremedin bi iğne yapmayı diye bağırınca ben zaten girdiğim psikloji dolayısıyla sürekli ağlıyordum. Komple uyuyacaksın şimdi dendi teşekkürler dedim. Sonrası yok gözlerimi açtığımda odadaydım ailem başımdaydı bebişim yoktu. Epey uyudum ama anestezi cok ağır geldiği icin uyanırken herkese yardım edin bana yardım diye sayıklamışım. Eşim annem ben ayrı koltuklarda odamızda dinleniyorduk ki kapı açıldı. Bir de ne görelim bizim minik savaşçı yanımıza gelmek için hazırmış. Tüm gece sıkı takip edildik solunumda sorunu yoktu kilosu az da olsa bizim yanımızda daha iyi olacağını düşündüler. İlk kez o an gördüm canımın en içini, o an anladım sadece ameliyat olmamışım doğum yapmışım, anne olmuşum sorunsuz ve uykusuz geçen geceden sonra taburcu icin hazırlandık ve evimize cennetten bir parça geldi🥰 Benim için korku dolu bi süreçti ama sonu mutlu biten her hikayeyi severim ben. Korku en gerçek duygulardan değil mi zaten üstelik bir ömür üstüne titreyeceğim göz bebeğim içinse. Bu duyguya da hamd olsun🙏🏻 Dilerim her anne sağlıkla kucaklasın yavrusunu.
tavsiye olarak çok bir şey söyleyemicem çünkü çantam hazır değildi ve hala birsürü eksiğim var. Bebiş yanınızda olduktan sonra çantada ne olduğunun önemi kalmıyor. 1 adet 5 li çıkış vardı ki onu bile almadılar küveze konacak diye ama nasip oldu giydirmek çok şükür🙏🏻 Depend çok işime yaradı, rezene gaz çıkarmada 1 numara bence. Hepsi o an alınan halledilen şeylerdi benim gibi sona bırakmayın ama evham da yapmayın inanın odam bile süslendi gelen arkadaşlarım vesilesiyle eşim gitmiş tül almış herkes bir şeyin ucundan tutmuş eşim hastaneye yakın yeni doğan icin hediyelik eşya bile bulup getirmiş. Olmasaydı da üzülmezdim hiç. Gözümün nuru yanımda daha ne dilerim. Benim de hikayem böyle sıktıysam affola. Hayırlı doğumlar dilerim.