Burcuceviz Merhaba hanımlar doktorum 9. Haftam da bebeğimin kalp ritmi 170 üstü olduğu için kedi köpek yada marul bakteri vs karşı kan testi istedi böyle bi test yaptıranınız oldu mu ? Bana saçma geldi de her hamileye yapılıyormuş
Mehtapakgl Burcuceviz toxoplazma testi canım, kedi köpek dışkısı, iyi yıkamamış sebzeler, pişmemiş et ürünleri. Çiğ yumurta. Yapılıyor canım saçma değil yani. Olması gereken şeyler. Çiğ ete çıplak elle bile dokunma. Doktor seni aydınlatır.
halitefe Burcuceviz kalp atış hızıyla alakası yok canım muhtemelen yanlış anladın bu testler her gebeye rutin yapılır zaten ekstra yanında birçok şeye bakılır
Nzehra4654 Burcuceviz her ay detaylı rutin kan testi yaptırdım 9ay boyunca hatta günde iki kere yaptırdığım bile oldu. Ama kimse toksoplazma mı ne söylemedi. Kiii evimde 5 köpüşüm var 🥰
Burcuceviz Mehtapakgl Demekki ben tam anlayamadım doktor söylemedi asistanı söyledi gerçi de teşekkür ederim 🥰
Burcuceviz Nzehra4654 benim de baktığım sokak kedilerim sokak köpeklerim var hep yemek bırakıyorum ona oldukları yerlere hep beni bekliyorlar onlarsız nasıl yaparım 😢inşallah bişey Çıkmazı ve engel olmaz eşim şimdi den endişeli kedi köpek yok bi süre dedi
acemiii Nzehra4654 bazılarını söylemeden yapıyorlar arkadaşıma da söylememişler..Köpek varsa mutlaka yapılmıştır bende de kedi vardı belirttim yapıldı belirtmesek de yapılıyor bağışıklığımız var mı diye.
Nzehra4654 Burcuceviz eşiniz haklı… çok üzgünüm.. tavsiyem bir yada ikisini tedavi ettirip evinize almanız olur. Çünkü sokak hayvanlarına düzenli kontrol yapılmıyor çiğ et ve baharatlı yiyecek bolca yiyorlar malum Buda iç ve dış parazıt yapıyor hem kendisine hemde hamilelere çok zararlı 5 köpekle yaşıyorum ve inanın konuya çooook hakimim..
Meltemli Burcuceviz kedilerin dışkılarından geçer derler genelde ama yediğimiz sebze meyve den geçme olasılığı Cook çok daha fazla. Siz beslemeye devam edin isterseniz dokunmayın ben hergun klinikte 10 larca kediye dokunuyorum ellerimi bolca yıkıyorum bı sorun olmadı merak etmeyin 🤗
Evloilfkan Burcuceviz Ben de sokakta besleme yapıyorum canım. Toxoplasma testim negatif çıkmasına rağmen. Yani bağışıklığım yok. Evimde de bir kedim var ayrıca. Hastalığı taşıyan kedilerin dışkısıyla temas edip elini ağzına götürmen lazım bu paraziti kapman için. Kalp atışı ile bir ilgisi yok canım. Her doktor istiyor. İçini ferah tut. Beni de her gün bekleyen canlar var. Onları yüz üstü bırakamam. Rabbim zaten onların yüzü suyu hürmetine bizi de karnımızdaki meleği de korur hiç endişe etme.